Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Hitachi szállítja legújabb noteszgép-merevlemezét

Bányai György, 2008. május 08. 09:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Hitachi tegnaptól szállítja legújabb 2,5 hüvelykes merevlemezét, mely 320 gigabájtnyi adat tárolására elegendő kapacitású. Az új tároló tányérjai 7200 fordulatot tesznek meg percenként és 22 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a korábbi modellhez képest.

hirdetés
[HWSW] A Hitachi tegnaptól szállítja legújabb 2,5 hüvelykes merevlemezét, mely 320 gigabájtnyi adat tárolására elegendő kapacitású. Az új tároló tányérjai 7200 fordulatot tesznek meg percenként és 22 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a korábbi modellhez képest.

A Hitachi normál méretű, azaz kilenc milliméter magas, 7K320 modellszámmal ellátott 320 gigabájtos noteszgép-merevlemeze a gyártó ötödik generációs megoldása, a korábbi modellekhez képest 22 százalékkal kevesebb energiát igényel a működéshez. A tároló percenként 7200 fordulaton pörgeti a lemeztányérokat és igény szerint titkosító áramkörrel szerelt változatban is elérhető.

A Hitachi 7K320 a noteszgépeken kívül a gyártó állítása szerint egyéb hardverkörnyezetben is képes maradéktalanul helytállni, ezek között nem csak az apró asztali megoldások szerepelnek, hanem akár videomegfigyelőrendszerek és blade szerverek is. A merevlemez a rázkódásnak igen sikeresen áll ellen, nagy valószínűség szerint a beépített aktív védelemnek köszönhetően akár 400G üzem közbeni ütődés sem árt meg neki.

Hitachi 7K320

A Hitachi nem az első és egyetlen gyors 2,5 hüvelykes merevlemezt előállító vállalat, a Fujitsu a múlt hónap végén jelentette be MHZ2 CJ SATA-csatolójú merevlemez sorozatát, amelyek 256 bites Advanced Encryption Standard (AES) titkosítás alkalmazásával rögzítik a rájuk másolt adatokat. Az öt tagból álló Fujitsu sorozat 80 gigabájtos modellel indul, a kapacitás felső határa 320 gigabájt. Mindegyik merevlemez 7200-as percenkénti fordulaton pörgeti a tányérokat és maximum három gigabites adatátviteli sebességre képesek másodpercenként, utóbbi igaz a tegnaptól 220 dolláros áron piacra került Hitachi tárolóra is.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.