Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megduplázza az Eee PC noteszgépek szállításait az Asustek

Ady Krisztián, 2008. április 30. 13:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Techworld] Az Asustek Computer továbbra is bizakodóan tekint az Eee PC-vel létrehozott mini notesz géposztály jövőjébe: az első negyedévi 700 ezer darabos szállítási volument a június 30-ával záruló másodk negyedévre 1,2-1,3 millió darabra növeli. A negyedév során kerül piacra több országban az új, nagyobb kijelzővel szerelt Eee PC 900-sorozat is, miközben hivatalosan a jövő hónapban debütál itthon a régebbi, 7 hüvelykes változat.

[Techworld] Az Asustek Computer továbbra is bizakodóan tekint az Eee PC-vel létrehozott mini notesz "géposztály" jövőjébe: az első negyedévi 700 ezer darabos szállítási volument a június 30-ával záruló másodk negyedévre 1,2-1,3 millió darabra növeli. A negyedév során kerül piacra több országban az új, nagyobb kijelzővel szerelt Eee PC 900-sorozat is, miközben hivatalosan a jövő hónapban debütál itthon a régebbi, 7 hüvelykes változat.

Az eredeti, mondhatni első generációs Eee PC tavaly került piacra és rögtön óriási sikerre tett szert, a mini notebook azóta is hiánycikk számos piacon. Bár az olcsó noteszgépet eredetileg fejlődő piacokra, gyerekek kezébe szánták, a fizetőképesebb országok felhasználói is gyorsan megkedvelték. Az Asustek emiatt olyan kapacitásbővítésre kényszerült, hogy az Eee PC a gyártó más noteszgépeivel is versenyre kelhet volumenben.

Az Asusteknek a következő negyedévek során folyamatosan növekvő konkurenciával kell majd szembenéznie, többek között az MSI és a Gigabyte is bejelentette, hogy saját fejlesztésű noteszgéppel lép be erre a piacra. A géposztályt olyan nagy gyártó, mint a HP is életképesnek ítélte, a cég Compaq 2133 típusjelzésű notebookja az egyik legszebb az új jövevények között.

HP 2133
A HP gépe gyönyörű

Az Eee PC 900 sorozat legfontosabb újítása a 7 üvelykesről 8,9 hüvelykesre nőtt kijelző, melynek 1024 x 600 pixeles felbontása sokkal használhatóbb, mint a 7 hüvelykes változat 840 x 480 pixelese. Az új modellekben már minimum 1 gigabájtnyi DDR2 memória kap helyet, tömege pedig még mindig nem emelkedett 1 kilogramm fölé, bár már csak hajszálnyira van tőle.