:

Szerző: Bányai György

2008. április 28. 13:00

11 hüvelykes Lenovo notesz érkezik napokon belül, elsőként az amerikai piacra

Korábban már beszámoltunk a Lenovo noteszgép-frissítéséről, az új modellek közül elsőként a legkisebbb érkezik a piacra. A gép igen divatos köntösben tálalja a modern műszaki tartalmat.

[HWSW] Korábban már beszámoltunk a Lenovo noteszgép-frissítéséről, az új modellek közül elsőként a legkisebbb érkezik a piacra. A gép igen divatos köntösben tálalja a modern műszaki tartalmat.

Az 1,04 kilogrammos Lenovo IdeaPad U110 11,1 hüvelykes, WXGA felbontású kijelzővel rendelkezik, és merevlemezzel vagy SSD meghajtóval is rendelhető . Ha a háttértároló feladatát hagyományos (120 gigabájtos kapacitásmaximummal) merevlemez látja el, annak védelméről egy gyorsulásmérő gondoskodhat, mely a túlzó vibráció, vagy véletlen leejtés esetén biztonságos helyre állítja a merevlemez fejeit.

A számításokat alacsony fogyasztású Intel Core 2 Duo L7500 processzor végzi, mellé akár három gigabájt memória is rendelhető. A gépház kis mérete miatt az optikai meghajtó csak külső egységként csatlakoztatható -- e kiegészítő külön rendelhető, éppúgy, mint a nagyobb kapacitású akkumulátor. A készülék külső megjelenésével teljes összhangban áll a médiavezérlő gombsor, amely érintésre világít, és stílusos cirádákkal válik egységessé a gépház egyéb díszítőelemeivel, amelyek a promóciós videón is nyomon követhetők.

A 11 hüvelykes kijelzővel szerelt IdeaPad ultrahordozható notesz piacra érkezésének dátuma mellett az ajánlott fogyasztói ára is megérkezett: április 29-től a korábbi pletykákhoz képest (dollárban nézve) egy kerek százassal olcsóbban, 1899 dollárért vásárolható meg a tengerentúlon nőiesebb piros, illetve férfiasabb fekete színben. E két színváltozatot egyébként a modellszám is jelzi, előző esetben az U110 után "R", utóbbiban pedig "B" végződést találhatunk.

Lenovo IdeaPad U110

Az IdeaPad U110 az egyike azon modelleknek, amelyekkel a Lenovo be kíván lépni a fogyasztói notebookok piacára. Az IdeaPad néven boltokba kerülő gépekben a ThinkPadekben megszokott technikai bravúrokat próbálják meg egyesíteni a fogyasztók számára is vonzó, divatos külsővel. A cél az, hogy az üzleti világban elért sikert a konzumer piacon is megismételje a Lenovo, hogy fel tudja venni a versenyt olyan márkákkal mint a HP vagy a feltörekvő Acer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.