Szerző: Bányai György

2008. április 22. 15:05

Májusban hivatalosan is hazánkba érkezik az ASUS Eee PC

Az ASUS ultraalacsony árú noteszgépe eléri hazánkat is, jövő hónap elejétől érkeznek az első hivatalos szállítmányok Magyarországra. A Windowst és Linuxot futtató változatokat egyaránt meg lehet majd venni.

[HWSW] Az ASUS ultraalacsony árú noteszgépe eléri hazánkat is, jövő hónap elejétől érkeznek az első hivatalos szállítmányok Magyarországra. A Windowst és Linuxot futtató változatokat egyaránt meg lehet majd venni.

Az ASUS 701 Eee PC hivatalosan május elején kerül itthon kereskedelmi forgalomba, ráadásul teljesen lokalizált állapotban, amely a billentyűzetkiosztáson kívül a magyar nyelvű operációs rendszerekben és két év hazai garanciában is megmutatkozik majd. A színekből az összes elérhető lesz itthon is, fehér, fekete, rózsaszín, zöld és kék változatokat egyaránt láthatunk majd a boltok polcain. Kezdetben csak korlátozott példányszámban lesz elérhető itthon az Eee PC, de júniustól folyamatossá válik az ellátás.

A 701-es Eee PC-k közül 79900 forintot a Windows XP otthoni változatával szállított hét hüvelykes változatért kell majd fizetni, melyben 512 megabájt memória és négy gigabájt SSD háttértár, valamint WLAN-adapter teljesít szolgálatot. Az ASUS Magyarországtól megtudtuk, hogy a Linux operációs rendszerrel szállított változat mindössze "pár ezer forinttal" lesz olcsóbb ennél, ennek ára azonban jelenleg még nem közölhető.

ASUS Eee PC 701

Az első szállítmány színes tagjai rendelkeznek vezetékes hálózati csatlakozóval, kapcsolható rájuk három USB 2.0 eszköz és egy külső megjelenítő is, a 7 hüvelykes, 800x480 képpont felbontású kijelző felett pedig egy VGA felbontású webkamera néz velünk szembe. Az Eee PC kiegészítői között egy hordtáskát és egy egeret is találhatunk, ezek részei az alapcsomagnak. A termék sikerét jelzi, hogy a fehér Eee PC 701-ből 2007-ben mindössze 3 hónap alatt 300 ezer, 2008 első negyedévében pedig további 700 ezer darab talált gazdára. Az eladási mennyiség 2008 végéig a tervek szerint eléri az 5 millió darabot -- tudtuk meg az ASUS-tól.

A hazai hivatalos bemutatkozás épp nem késte le a 8,9 hüvelykes második Eee PC generáció premierjét, amely ugyancsak május elején kerül forgalomba igaz, hazánk helyett az Egyesült Királyságban. Az új 900-as a nagyobb kijelző mellett nagyobb tapipadot is kap, a Linuxos verzió 4 gigabájt + 16 gigabájtnyi háttértárral érkezik, míg a Windows XP-t futtatónál a Windows XP áráért 8 gigabájtnyi flashmemóriával fizetünk, itt csak 4 + 8, azaz összesen 12 gigabájttal gazdálkodhatunk.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról