Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Microsoft-SZÁMALK: intenzív tanfolyamok fejlesztőknek

Bodnár Ádám, 2008. április 21. 15:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft és a SZÁMALK közös fejlesztői tréningsorozatot indít, amelynek keretén belül a jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és olcsóbban válnak megszerezhetővé a Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

hirdetés
[HWSW] A Microsoft és a SZÁMALK közös fejlesztői tréningsorozatot indít, amelynek keretén belül a jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és olcsóbban válnak megszerezhetővé a Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

Az intenzív technológiai képzés keretében a résztvevők témakörönként mindössze három nap alatt szerezhetik meg a Visual Studio 2005 alapú .NET 2.0 Core, Web, Windows és Distributed Application Development ismereteket. A program célja hosszabb távon, hogy jó alapot biztosítson az egyes témákhoz kapcsolódó hivatalos Microsoft vizsgákra való felkészüléshez és nemzetközi technológiai szakértő (MCTS) minősítések megszerzéséhez. A Microsoft és a SZÁMALK nem a piacon már meglévő 5 napos hivatalos képzéseket szeretné kiváltani az intenzív kurzusokkal, a céljuk inkább az, hogy meghozzák a kedvet ezekhez a mélyebb ismeretek adó tréningekhez.

"A piacon dolgozó fejlesztők komoly elméleti alapképzésben részesültek főiskolai vagy egyetemi tanulmányaik során, azonban tapasztalataink szerint gyakran nem találkoznak a legfrissebb technológiákkal" -- vélekedik Nyisztor József, a SZÁMALK Zrt., továbbképzési és fejlesztési igazgatója. "A fiatal, frissdiplomás diákoknak túl magas költséget jelentenek a hivatalos képzések, a piacon dolgozó fejlesztőknek pedig nincs idejük hosszú tréningeken részt venni."

Nyisztor szerint a felmérések arra utalnak, a munkáltatók sem szentelnek elegendő figyelmet a dolgozók továbbképzésére, gyakran nem is engedhetik meg maguknak, hogy egy tanfolyamon résztvevő munkatárs egy egész hétre kiessen a munkából. "A legújabb technológiákkal kapcsolatos kompetenciák megszerzése időigényes és költséges. A napi munka mellett rendkívül nehéz lépést tartani a fejlődéssel és részt venni komolyabb képzési programokban" -- hangsúlyozta Kollár László, a Microsoft fejlesztési üzletág igazgatója.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.