Szerző: Ady Krisztián

2008. április 17. 09:52

Kormányzati biztonsági igényeket is kielégít a Kingston új pendrive-ja

Lassan felnőnek a komolyabb feladatokhoz is az egyszerű memóriakulcsok, pendrive-ok: a Kingston feketedoboza, a DataTraveler Blackbox kormányzati, katonai specifikációknak is megfelel, komoly hardveres titkosítással és vízállóssággal, ütésállósággal büszkélkedhet.

[HWSW] Lassan felnőnek a komolyabb feladatokhoz is az egyszerű memóriakulcsok, pendrive-ok: a Kingston "feketedoboza", a DataTraveler Blackbox kormányzati, katonai specifikációknak is megfelel, komoly hardveres titkosítással és vízállóssággal, ütésállósággal büszkélkedhet.

A Blackbox hardveres, 256 bites AES titkosítással tárolja a rámásolt adatokat, így a tengerentúli FIPS (Federal Information Processing Standard) 140-2 Level 2 szabványnak, követelménynek is megfelel. A titkosítás az azonosítást követően teljesen transzparens. Jelszó nélkül a pendrive tartalmához semmiképpen sem lehet hozzáférni, a kötelezően komplex, jó jelszó megadására pedig csupán tíz alkalmunk van: ezt követően új jelszót kell megadni és formázni kell a meghajtót, annak tartalmához már senki sem férhet hozzá.

A FIPS Level 2 egyben azt is megköveteli, hogy a pendrive minden egyes számítógépbe helyezésekor öntesztet hajtson végre, ellenőrizve, hogy a védelem megfelelően működik-e. A titániumötvözettel bevont, acélból készült ház jól tűri a fizikai behatásokat, a jó szigetelés pedig körülbelül 1 méteres vízmagasságig megakadályozza, hogy a pendrive belsejébe víz kerüljön.

Kingston DataTraveler Blackbox

A 2-4 és 8 gigabájtos kapacitással piacra kerülő pendrive 24 megabájt/s-os sebességgel olvasható és 20 megabájt/s-mal írható, ami a folyamatos titkosítást, kódolást is figyelembe véve becsületre méltó teljesítmény. Egy nemrég készült felmérés szerint sok vállalat tett már lépéseket a pendrive-használat szabályozására, azonban az esetek kétharmadában már viszonylag későn, vagyis valamiféle incidens, adatvesztés, adatok illetéktelen kezekbe kerülése után.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.