:

Szerző: Bányai György

2008. április 16. 17:01

Indiában kerülhet piacra a világ legolcsóbb windowsos noteszgépe

A Microsoft és az indiai HCL Infosystems bejelentette az eddigi legolcsóbb windowsos noteszgépet, amelyen Windows XP Home Edition fut majd. A parányi Eee-vetélytárs 7 hüvelykes kijelzője elforgatható és érintésérzékeny is.

[HWSW] A Microsoft és az indiai HCL Infosystems bejelentette az eddigi legolcsóbb windowsos noteszgépet, amelyen Windows XP Home Edition fut majd. A parányi Eee-vetélytárs 7 hüvelykes kijelzője elforgatható és érintésérzékeny is.

A MiLeap H főbb jellemzői az Eee PC-nél erősebb részegységeket tárnak elénk, harminc gigabájt merevlemez, egy gigabájt DDR2 rendszermemória és eddig nem ismertetett, alacsony fogyasztású Intel processzor található majd a gépházban -- valószínűleg a Celeron család egyik tagja. A noteszgép tábla PC-ként is használható majd, a hét hüvelykes kijelzője érintésérzékeny lesz, emellett elforgatható is. A 17 ezer rúpiás, azaz 67 ezer forintos árba még egy Wi-Fi vezérlő, Ethenet-vezérlő és webkamera is belefért.

MiLeap H Series

A 980 grammos MiLeap H piacra kerülésének időpontjáról a bejelentés alkalmával nem esett szó, arról azonban igen, hogy a Microsoft a Windows XP operációs rendszerét az olcsó gépek számára az idén júniusi stop után is szállítja, egészen 2010. június 30-ig. A MiLeap először Indiában kerül kereskedelmi forgalomba, de hogy a világ más tájain kapható lesz-e, azt egyelőre nem tudni.

Az Intel 2008 és 2011 között több mint 100 millió olcsó számítógép eladását várja világszerte -- ez a szám 47 millió olcsó noteszből, illetve 60 millió kifejezetten internetezésre szánt eszközből tevődik össze. Jerry Shen, a Eee PC-vel kategóriát teremtő Asustek elnöke úgy véli, 2008-ban 10 millió, 2009-ben pedig már 20 millió ilyen eszköz talál gazdára. Shen hozzátette, hogy e kategória nem egyedül a fejlődő piacokon kecsegtet sikerekkel, második számítógépként, vagy gyerekek első gépeként bármely égtájon meleg fogadtatásra talál már ma is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.