Szerző: Bodnár Ádám

2008. április 09. 15:28:23

A legeredetibb mobiljátékokat keresi a Nokia

Hetvenzer eurós összdíjazású mobiljáték-versenyt indított a Nokia, amelyen a legjobb ötleteket és játékelképzeléseket várja. A versenyre Nokia N-Gage-en, illetve Symbian Series 40 vagy Series 60 készülékeken futó alkotásokkal lehet nevezni.

[HWSW] Hetvenzer eurós összdíjazású mobiljáték-versenyt indított a Nokia, amelyen a legjobb ötleteket és játékelképzeléseket várja. A versenyre Nokia N-Gage-en, illetve Symbian Series 40 vagy Series 60 készülékeken futó alkotásokkal lehet nevezni.

A három legötletesebb játékterv kitalálóival szerződést köt a Nokia Publishing, amelynek eredményeképpen a nyertes elképzelések megjelenhetnek. Az első helyezett emellett 40 ezer, a második helyezett 20 ezer, a harmadik pedig 10 ezer eurós nyereményben részesül, amelyből továbbfejlesztheti elképzelését. A nyerteseket a mobiljáték-iparág szakértőiből álló zsűri választja majd ki az alapján, hogy mennyire innovatívak, szórakoztatóak, megvalósíthatók és milyen piaci potenciállal bírnak.

"A Nokia örömmel mutatja be a mobiljáték-innovációs versenyt, mellyel a világ legjobb és legokosabb mobiljáték-fejlesztői egyedülálló lehetőséghez jutnak, hogy valóban alapjaiban rázzák meg az iparágat egy innovatív, egyedi, a mobilplatformokban rejlő erőt kiaknázó elképzeléssel" -- mondta Dr. Mark Ollila, a Nokia játékkiadásért felelős igazgatója. "A [...] 70 ezer eurós pénzdíj csak az egyik oldala a kihívás jelentőségének, a verseny emellett arra is lehetőséget teremt a fejlesztők számára, hogy egyedi és pozitív értelemben vett berobbanó játékelképzeléseikkel letegyék névjegyüket a mobiljátékok iparágában."

A jelentkezéssel kapcsolatos további információk, többek között a pályázatok leírásának módja és a jelentkezési feltételek a olvashatók el. Az alkalmazásokat 2008. augusztus 21-ig lehet leadni, a nyerteseket az október végén rendezendő római Nokia játék-csúcstalálkozón hirdetik majd ki.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 19. 20:25

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.