Szerző: Ady Krisztián

2008. április 9. 12:56

Rövid videók feltöltésével bővült a Flickr képmegosztó szolgáltatás

Rövid klipek feltöltésének lehetőségével bővül az egyik legismertebb, legnépszerűbb képfeltöltő és -megosztó szolgáltatás, a Flickr. A cél nem hatalmas videokönyvtár létrehozása, egész estés mozifilmek megosztása, hanem maximum 150 megabájtnyi, 90 másodperces klipek közzétételének biztosítása.

[HWSW] Rövid klipek feltöltésének lehetőségével bővül az egyik legismertebb, legnépszerűbb képfeltöltő és -megosztó szolgáltatás, a Flickr. A cél nem hatalmas videokönyvtár létrehozása, egész estés mozifilmek megosztása, hanem maximum 150 megabájtnyi, 90 másodperces klipek közzétételének biztosítása.

A Flickr fizetős, Pro felhasználói élhetnek az új lehetőséggel, oszthatják meg a világgal, vagy ismerőseikkel rövid videóikat. A klipek lehetnek szerkesztettek is, de a felület támogatja a legtöbb digitális fényképezőgép natív formátumát -- a fényképek mellé tehát ezentúl a készített videók is feltölthetők. A Flickr itthon is rendkívül népszerű a digitális képek megosztására, 2007-ben az oldal havi látogatóinak száma elérte a 42 milliót.

A Yahoo! saját felmérése szerint a 18-44 év közötti korosztályú válaszadók 40 százaléka készít videofelvételeket is fotózás közben, azonban ezeket nem, igen ritkán osztják meg másokkal az internetes szolgáltatásokon keresztül. A válaszadüók 50 százaléka magán a készüléken mutatja meg videóit családtagjainak, barátainak, 20 százalékuk pedig egyáltalán nem osztja meg azokat másokkal.

Az új szolgáltatással csak a Flickr Pro felhasználói élhetnek, akik évi 25 dollárt fizetnek extra szolgáltatásokért. Nem csak az új videomegosztási lehetőségért, hanem reklámmentes oldalak böngészhetőségéért, korlátlan tárhelyért és sávszélességért. A Pro fiókokba a fotók eredeti méretükben is feltölthetők, ahonnan később elővarázsolhatók.

Flickr

A Yahoo ígérete szerint a videoklipek a fotók között jelennek meg, tökéletesen integrálódva az oldalba, de saját weboldalunkba is befűzhetjük. A feltöltött videókat természetesen az ingyenes, korlátozottabb regisztrációval rendelkező felhasználók is megtekinthetik, amennyiben erre lehetőséget biztosítunk. A fejlettebb mobiltelefonokról közvetlenül is feltölthetők a videoklipek a Flickrbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról