Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Letölthető a Firefox 3.0 böngésző utolsó bétája

Ady Krisztián, 2008. április 02. 16:50
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Mozilla FTP-oldaláról letölthetővé vált Firefox webböngésző utolsó, ötödik bétája. Az újabb változat már 67 helyett 71 százalékot ér el a kompatibilitást vizsgáló Acid3 teszten, azonban továbbra is csak egy bétaváltozat, így hétköznapi használat során stabilitási problémákba futhatnunk.

[HWSW] A Mozilla FTP-oldaláról letölthetővé vált Firefox webböngésző utolsó, ötödik bétája. Az újabb változat már 67 helyett 71 százalékot ér el a kompatibilitást vizsgáló Acid3 teszten, azonban továbbra is csak egy bétaváltozat, így hétköznapi használat során stabilitási problémákba futhatnunk.

Ez az utolsó béta a fejlesztési folyamatban, a következő változat már a megjelenésre szánt kiadás (Release Candidate 1) lesz, amely május elején várható. Az RC-ket már a lehető legszélesebb közönséghez szeretnék eljuttatni, hogy minél több visszajelzést gyűjtsenek be az utolsó simításokhoz. Ezekből legalább három készül majd, mielőtt a végleges változat megérkezik. A népszerű nyílt forrású böngésző így szinte pontosan fél évvel a tervezett dátum után, várhatóan júniusban érkezhet meg.

A Firefox 3 számos jelentős változást hoz a 2-es verziócsaládhoz képest, így alapjaiban átdolgozásra került az előzmények kezelése, az oldalakat nem címük, hanem nevük, témájuk alapján is megtaláljuk; gyorsabbá és kényelmesebbé vált a könyvjelzők hozzáadása és eltávolítása; javult a memóriamenedzsment, tartós használat alatt kevesebb helyet emészt fel a szoftver; okosabb lett a letöltéskezelő, képes felfüggeszteni és folytatni egy folyamatban lévő letöltést; immár optikai zoomra is képes a böngésző, hasonlóan az Operához és IE7-hez.