:

Szerző: Ady Krisztián

2008. április 2. 11:06

Sokkal gyorsabb az Opera Mini mobilböngésző új bétája

Elérhetővé tette közkedvelt mobilos, javás böngészője, az Opera Mini legújabb bétáját az Opera Software, mely a mérnökök szerint 50 százalékkal gyorsabban jeleníti meg a kért weboldalakat. Gyors tesztünk szerint valóban sokkal gyorsabb lett a szinte bármilyen javás telefonon futtatható böngésző.

[HWSW] Elérhetővé tette közkedvelt mobilos, javás böngészője, az Opera Mini legújabb bétáját az Opera Software, mely a mérnökök szerint 50 százalékkal gyorsabban jeleníti meg a kért weboldalakat. Gyors tesztünk szerint valóban sokkal gyorsabb lett a szinte bármilyen javás telefonon futtatható böngésző.

Az Opera Mini 4.1 előzetese a teljesítménynövelés mellett kereső funkcióval, a weboldalak mentésének lehetőségével, a címek automatikus kiegészítésével is bővült. Sokak által várt funkció a képek, dokumentumok feltöltésének lehetősége, mellyel ezentúl webes e-mailszolgáltatóknál kreált leveleinkbe csatolmányokat is illeszthetünk. A képek és más tartalmak le is tölthetők a Mini 4.1 béta segítségével, így ehhez már nem kell segítségül hívnunk a telefon normál böngészőjét.

"Oka van annak, hogy az Opera Mini ilyen hatással van a világra -- a közösségünk" -- nyilatkozta Jon von Tetzchner, az Opera elnök-vezérigazgatója. "A kéréseknek és visszajelzéseknek köszönhetően az Opera Mini változatról változatra egyre jobb lehet" -- tette hozzá. A böngészőt összesen már 40 millió mobiltulajdonos használja világszerte, ma már minden nap újabb és újabb 100 ezer felhasználó tölti le a szoftvert mobiltelefonjára.

A hatalmas felhasználói bázis nem kis terhelést jelenthet az Opera szervereinek, hiszen a szerver-kliens alapon működő megoldás optimalizálja a weboldalakat a mobilos letöltésre. A programmal ezért nem csak harmadik generációs hálózaton, de egyszerű GPRS-kapcsolaton keresztül is élvezhető sebességű böngészéshez juthatunk, a több száz kilobájtos weboldalakat néhány tíz kilobájtos méretre optimalizálja az Opera. Az Opera Minivel havonta több mint 1 milliárd weboldalt böngésznek a felhasználók. Az Opera Mini 4.1 bétáját legegyszerűbben mobiltelefonunkon keresztül, a www.operamini.com/beta webodalról tölthetjük le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.