Szerző: Bányai György

2008. április 1. 12:14

Nagykállón beindult az SSD meghajtók tömegtermelése*

Nem kevesebb mint 512 gigabájtnyi adat tárolására alkalmasak a Nagykállóban létesített üzemegység futószalagjairól legördülő SSD meghajtók. A Magyar Termék emblémával is ellátott tárolók adatátviteli sebessége és hozzáférési ideje már a tesztek során is kimagasló volt.

[HWSW] Nem kevesebb mint 512 gigabájtnyi adat tárolására alkalmasak a Nagykállóban létesített üzemegység futószalagjairól legördülő SSD meghajtók. A Magyar Termék emblémával is ellátott tárolók adatátviteli sebessége és hozzáférési ideje már a tesztek során is kimagasló volt.

Nagykálló SSD-gyártó nagyhatalommá vált a nemes egyszerűséggel Hazai SSD névre keresztelt meghajtóval, amelynek kiszállítását a mai nappal kezdte cég. Az 512 gigabájtnyi adat elnyelésére alkalmas tároló az év második felétől tűnhetnek fel a notebookokban. Lovászi János, a Hazai SSD vezetője ismertette a termék felépítését, az új tároló egyesíti az SLC (Single Level Cell) és az MLC (Multi Level Cell) felépítés előnyeit (SMLC), az intelligens elektronika dönti el, hogy egy adott cellába egy, vagy több bit kerüljön, emellett olyan eset is lehetséges, hogy egyetlen bit sem kerül rögzítésre.

Hazai SSD 512GB

"A számítástechnikában tapasztalható unalmas kiszámíthatóság -- amelybe csak egy-két fagyás és hibaüzenet képes csak üde színfoltot vinni -- ösztökélt bennünket arra, hogy a meghajtónk a gyártók között elsőként legyen képes véletlenszerűen kihagyni egy-egy bitet a rögzítendő adatfolyamból. Ez teszi igazán különlegessé portékánkat" -- mondta el lapunknak Lovászi, aki a bemutatóra szolgálati busszal érkezett.

Hazai SSD 512GB csűrje

Az összeszerelő üzemegység Nagykálló külterületén, közvetlenül a Hazai fejlesztőlaboratóriuma mellett fekszik és közel 1500 munkahelyet teremt, köztük a kertészekét is, akik az ott dolgozók közérzetét emelik parkosítási törekvéseikkel. Az üzemben az első hónapokban közel ötvenezer meghajtó készülhet, de ezt a mennyiséget egy új csűr megépülése után a gyártó akár százezres darabszámra is képes lesz feltornászni. Az 1,8 és 2,5 hüvelykes fizikai méretben készülő egységek hordozható médialejátszókban, valamint noteszgépekben találhatnak majd helyet.

* Szeretnénk emlékeztetni a kedves olvasót, hogy ma április elseje van. Amennyiben észrevétele, megjegyzése van a hírrel kapcsolatban, forduljon a szerzőhöz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról