Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 31. 13:20

MailShadowG: Exchange Server biztonsági mentése Gmaillel

A Cemaphore Systems bétateszt formájában elindította kisvállalatoknak szánt MailShadow for Google Apps szolgáltatását, amely az Exchange biztonsági mentését végzi el -- a postafiókokat, naptárakat és címjegyzékeket a Gmailben tárolva.

[HWSW] A Cemaphore Systems bétateszt formájában elindította kisvállalatoknak szánt MailShadow for Google Apps szolgáltatását, amely az Exchange biztonsági mentését végzi el -- a postafiókokat, naptárakat és címjegyzékeket a Gmailben tárolva.

A MailShadow for Google Apps (röviden MailShadowG) lényege, hogy a postafiókot, naptárat és címjegyzéket folyamatosan szinkronizálja a Gmaillel, így a biztonsági mentésekkel már nem az ügyfélnek kell törődnie, az adatok megőrzéséről a Google, és annak globális infrastruktúrája gondoskodik. A szinkronizáció a tranzakciók szintjén bonyolódik, ami azt jelenti, hogy az adatok az Outlookban és a Google Appsban is folyamatosan elérhetők, így az Outlook Web Accesst is kiváltja, bár a felhasználói felületek természetesen eltérőek.

A vállalatok és fogyasztók számára a MailShadowG egy olyan megoldást kínál, amely az e-mailek, naptárak és címjegyzékek teljes védelmét kínálja anélkül, hogy erre saját infrastruktúrát kellene létrehozni vagy fenntartani. A MailShadowG képes a külső e-mail szolgáltatást úgy is kezelni, mintha az egy Exchange Server lenne, így akár Exchange Serverre sincs szükség, ugyanakkor a felhaszálók élvezhetik az Outlook minden előnyét és szolgáltatását. A Cemaphore tervei szerint a MailShadowG későbbi változatai együttműködnek majd a Google mellett más online e-mail szolgáltatóval is.

A MailSahdowG egyelőre bétaváltozatban tesztelhető, az éles indulást követően pedig havidíjért lesz elérhető.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról