Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 31. 11:44

Jövő februárig meghosszabbították a Campus licencet

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megállapodott a Microsofttal, így az oktatási intézmények és diákjaik 2009. február 28-ig továbbra is jogosultak a Campus és Iskolai programban szereplő szoftverek használatára. A most kötött egyezség egy 2011-ig szóló keretszerződés része, amelyet évente felül fognak vizsgálni. Újdonság, hogy az MTA és intézményei is csatlakozhatnak a programhoz.

[HWSW] A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium megállapodott a Microsofttal, így az oktatási intézmények és diákjaik 2009. február 28-ig továbbra is jogosultak a Campus és Iskolai programban szereplő szoftverek használatára. A most kötött egyezség egy 2011-ig szóló keretszerződés része, amelyet évente felül fognak vizsgálni. Újdonság, hogy az MTA és intézményei is csatlakozhatnak a programhoz.

A 2001-ben elindult Campus lehetővé teszi a felsőoktatásban résztvevő nappali, levelező és esti tagozaton tanuló diákok, illetve a tanárok számára többek között Windows operációs rendszerek, az Office-alkalmazások, fejlesztői eszközök mindig az elérhető legfrissebb -- avagy a felhasználó döntése szerint korábbi -- verziójának használatát, a termékből elérhető bármely nyelvi verzióban. 2004-ben a Campushoz hasonló program keretén belül az összes hazai oktatási intézmény Microsoft-szoftvereit legalizálták, valamint lehetővé tették a tanárok számára az otthoni szoftverhasználatot is.

Az idei évtől a zárt forráskódú szoftverek használata mellett a nyílt forráskódúak beszerzését is támogatni kívánja az állam, így az óvodák, az általános és középiskolák, valamint a felsőoktatásban dolgozók és tanulók szabadon eldönthetik, hogy az eddig használt zárt szabványú szoftvereket, vagy esetleg nyílt forráskódú termékeket használnak. Az utóbbiak terméktámogatását lehetővé tevő licenc keretmegállapodást és az erre alapuló szállítói szerződést várhatóan még áprilisban aláírják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról