Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Acer is belépett az olcsó noteszek gyártói közé

Bányai György, 2008. március 26. 10:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az ASUS Eee PC noteszgép újabb, ezúttal Acer boszorkánykonyháiban főzött riválisa várhatóan májusban érkezhet, előzetes becslések alapján akár olcsóbban is, mint az ASUS következő generációs Eee PC-je. Az olcsó notesz az ASUS termékének második generációs változatához hasonlóan 8,9 hüvelykes kijelzővel kerül a boltokba.

[HWSW] Az ASUS Eee PC noteszgép újabb, ezúttal Acer boszorkánykonyháiban főzött riválisa várhatóan májusban érkezhet, előzetes becslések alapján akár olcsóbban is, mint az ASUS következő generációs Eee PC-je. Az olcsó notesz az ASUS termékének második generációs változatához hasonlóan 8,9 hüvelykes kijelzővel kerül a boltokba.

Az Acer új noteszgépének technikai paramétereit egyelőre még homály fedi, ezekről a gyártó még nem tett közzé ismertetőt, annyi azonban gyanítható, hogy a kétféle kiszerelésben érkező notebookok 1,6 gigahertzes Intel Atom szívet kapnak. Az ASUS Eee PC következő generációját szintén két gép képezi majd, megjelenésük április-május közé tehető 400 és 500 dollár környéki végfelhasználói áron. Ezeket szorosan követhetik -- bár május előtti megjelenésre biztosan nem számíthatunk -- az Acer kisgépei várhatóan alacsonyabb, 350-400 dolláros áron.

Az Acer gépek 8,9 hüvelykes kijelzőivel kapcsolatban a 800 x 480 képpontos felbontás már szinte biztosnak mondható, és ahogy az Eee PC-hez, úgy az Acer noteszeihez is a tajvani, a korábban Acer érdekeltségű AU Optronics szállítja a paneleket, bár az Eee PC-k egy része a kínai CPT (Chunghwa Picture Tubes) paneljeivel is forgalomba kerül.

A következő generációs Eee PC kijelzője érintésérzékeny lesz, mely a noteszek árát mindössze tíz dollárral drágítja. Az érintésérzékeny kijelző a már jól megszokott rezisztív típusú lesz, ne gondoljunk az elegánsabb kapacitív megoldásra, amelyet például az Apple alkalmaz az iPhone mobilokban, vagy a HTC a Touch okostelefon-változatokban. Arról, hogy az Acer gépe rendelkezik-e majd ezzel a kiegészítéssel, még nem adott ki közleményt a gyártó.