Szerző: Ady Krisztián

2008. március 20. 11:14

Újabb részletek a Sony Ericsson első windowsos okostelefonjáról

[inxperia] Újabb részletek láttak napvilágot a Sony Ericsson első windowsos okostelefonjáról, az XPERIA X1-ről. A teljes QWERTY billentyűzetű, Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató telefonról a vállalat több dokumentációt tett közzé fejlesztői oldalán . A Sony Ericsson kifejezetten webes és multimédiás célra fejleszti az XPERIA sorozatot, melynek első tagja az X1.

[inxperia] Újabb részletek láttak napvilágot a Sony Ericsson első windowsos okostelefonjáról, az XPERIA X1-ről. A teljes QWERTY billentyűzetű, Windows Mobile 6 operációs rendszert futtató telefonról a vállalat több dokumentációt tett közzé fejlesztői oldalán. A Sony Ericsson kifejezetten webes és multimédiás célra fejleszti az XPERIA sorozatot, melynek első tagja az X1.

A harmadik generációs, villámgyors feltöltésre alkalmas (HSUPA) mobil 3,2 megapixeles, autofókuszos kamerát és 400 megabájtnyi saját memóriát kapott, melyet meglepő módon nem M2 memóriakártyával, hanem microSD-vel bővíthetünk tovább. A készülék speciális grafikus felülettel is büszkélkedhet, melyről most többet is elárulnak a Sony Ericsson hivatalos dokumentumai.

Az XPERIA X1 speciális felülete panelekből épül fel, melyből a Sony Ericsson panelen időjárási, üzleti információk és világóra is helyet kap, de gyakran használt alkalmazásaink ikonjait is kipakolhatjuk ide. A Media Experience panelen a multimédiás lejátszóprogramok mellett navigációt is elérhetünk. A Slideshow panelen kiemelést kapnak a legutóbb rögzített videók és képek.

A Microsoft Today panel a Windows Mobile 6 operációs rendszer saját főképernyője lesz, a haszontalanságok között pedig egy 3D Fish panelt is találhatunk virtuális akváriummal. Az előre telepített paneleket sajátokkal bővíthetjük tovább.

Sony Ericsson XPERIA X1
Sony Ericsson XPERIA X1

Az XPERIA X1 telefon képes lesz DLNA-kompatiblis médiamegosztásra ActiveSyncen, vagy Wi-Fi-kapcsolaton keresztül, így akár kompatibilis asztali lejátszónkkal is a televízió képernyőjére varázsolhatjuk a telefonnal rögzített, 640 x 480 pixeles, MPEG4 kódolású videókat bármiféle kábelezés nélkül. Az internetet a Windows Mobile részeként kapott Internet Explorerrel böngészhetjük, fura módon a P-sorozatnál megszokott Opera Mobile nem lesz előre telepítve. Az X1 a második félévtől lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról