Szerző: Ady Krisztián

2008. március 18. 16:28

Villámgyors az új Safari böngésző

Mindkét operációs rendszerre, a Mac OS X mellett Windowsokra is megjelent és letölthető az Apple böngészőjének, a Safarinak legújabb, 3.1-es változata. Az Apple szerint böngészője mutatja meg a leggyorsabban a weboldalakat, többszörös sebességet nyújtva a riválisokhoz képest.

[HWSW] Mindkét operációs rendszerre, a Mac OS X mellett Windowsokra is megjelent és letölthető az Apple böngészőjének, a Safarinak legújabb, 3.1-es változata. Az Apple szerint böngészője mutatja meg a leggyorsabban a weboldalakat, többszörös sebességet nyújtva a riválisokhoz képest.

A Safari főleg sebességével próbálja "átcsábítani" az internetezőket, de a 3.1-es verzióban a HTML 5 legújabb audio és video tagjeit, illetve a CSS animációkat is támogatják. Az Apple szerint a Safari új változata közel kétszer gyorsabban tölti be a weboldalakat, mint az Internet Explorer 7, és több mint másfélszer gyorsabban, mint a Mozilla Firefox 2. A JavaScriptek futtatásánál hatszoros ez az érték -- bár gyors tesztünk pontos változókról nem tud beszámolni, valóban meglepően fürge a cupertinói böngésző.

A Safari ingyenes böngésző, első bétás, windowsos változata tavaly júniusban jelent meg. Az alkalmazás a Mac OS X különböző változatai mellett Windows XP és Windows Vista operációs rendszereken is futtatható.

Safari 3.1

Egy nemrég készült felmérés szerint itthon a Firefox mellett a többi alternatív böngésző, köztük a Safari nemigen rúg labdába, a Mozilla-motoros browserek (pl. Netscape) 1,9 százalékos, az Opera csak 1 százalékos részesedéssel rendelkeznek a hazai piacon. Az összes többi versenyzőnek (beleértve a konzolok böngészőit vagy az Apple Safarit) mindössze 0,03 százalékos szeleten kell osztoznia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról