Szerző: Ady Krisztián

2008. március 17. 10:31

Hamarosan élő adást is közvetítenek a Joost új bétájával

Hosszú időt követően újra frissült a Bittorrent peer-to-peer (P2P) technológiáját alkalmazó internettelevíziós szoftver, a Joost. A nagy verzióugrás egy teljesen új funkciót hozott magával, egy Live ponttal bővült a kategóriák köre, azaz hamarosan élő adásokat is nézhetünk az alkalmazással.

[HWSW] Hosszú időt követően újra frissült a Bittorrent peer-to-peer (P2P) technológiáját alkalmazó internettelevíziós szoftver, a Joost. A nagy verzióugrás egy teljesen új funkciót hozott magával, egy Live ponttal bővült a kategóriák köre, azaz hamarosan élő adásokat is nézhetünk az alkalmazással.

Az első élő közvetítések a sportrajongóknak szólnak, a március 20-án startoló egyetemi bajnokság meccseit ( NCAA March Madness) lehet majd élőben megtekinteni a Jooston keresztül. A műsorok felbontása, minősége a jelenlegi csatornák kínálatának megfelelő lesz. A Joost jelenleg egy tesztcsatornával próbálgatja mire képes rendszere, ez az adás azonban eddig körülbelül egy óráig volt fogható, jelenleg csak egy logó látható rajta.

Az élő adások közvetítésével a Joost az egyre nagyobb számú internetes videodisztribúciós szolgáltatások -- például a legutóbb indult Hulu -- közül szeretne kitűnni. Az nem lehet kérdéses, talál-e majd tartalomszolgáltató partnert az élő adásokhoz, hiszen jelenleg is számtalan jogtulajdonossal lépett partnerségre a cég, megszámlálhatatlan csatorna kínálatából válogathatunk, illetve válogathatnak az észak-amerikai internetezők.

Joost 1.1.2

A Joost egy Bittorrent kliens futtatásához hasonlóan működik, videók megtekintése közben -- sőt, a tálcába bépülő szoftvernek köszönhetően mindaddig, míg konkrétan be nem zárjuk az alkalmazást -- mi magunk is az disztribúciós rendszer részei leszünk, a feltöltési sávszélességünk egy részét is igénybe veszik a videók újabb nézőkhöz történő eljuttatásához. Mobil internetet használva meg se próbáljuk elindítani, havi adatmennyiségünket pillanatok alatt felzabálja a Joost.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról