:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. március 14. 12:05

Közeledik egymáshoz a Microsoft és a Yahoo!

A Yahoo kaliforniai főhadiszállására látogattak a Microsoft vezetői, hogy megismertessék a cég vezetőit az összeolvadással kapcsolatos elképzeléseikkel -- adta hírül bennfenntesekre hivatkozva a Wall Street Journal.

[HWSW] A Yahoo kaliforniai főhadiszállására látogattak a Microsoft vezetői, hogy megismertessék a cég vezetőit az összeolvadással kapcsolatos elképzeléseikkel -- adta hírül bennfenntesekre hivatkozva a Wall Street Journal.

Amint arról lapunk is beszámolt, a Microsoft februárban tett felvásárlási ajánlatot a Yahoo-ra, amit az utóbbi cég "csípőből" elutasított, mivel túl alacsonynak találták a kínált 44,6 milliárd dolláros árat -- utóbbi egyébként a Microsoft-részvények gyengülése miatt ma már a 42 miliárd dollárt sem éri el. A WSJ úgy tudja, részvényenként 60 dollárért már odaadná magát a Yahoo, a Microsoftnak azonban nincs szándékában 31 dollárnál többet fizetni. A webvállalat időközben több lehetséges kérővel is tárgyalt egy lehetséges összeolvadásról, többek között a MySpace-t is birtokló News Corporationnel, valamint az AOL-lal is, azonban egyelőre eredmény nélkül, bár az AOL vezetője nem zárta ki a Yahoo felvásárlásának lehetőségét.

Most úgy tűnik, mégis közeledhet a Microsoft és a Yahoo, legalábbis erre utal, hogy a Yahoo tisztviselői egy informális összejövetelen hajlandóak voltak meghallgatni a Microsoft elképzeléseit az egyesülésről. A tárgyaláson résztvevő WSJ-informátor szerint a megbeszélésnek nem képezte tárgyát a vételár, és a cégekkel kapcsolatban álló befektetési bankok képviselői sem vettek részt. Azt nem tudni, hogy a Yahoo-vezér Jerry Yang, illetve a Microsoft részéről Steve Ballmer megjelent-e.

Jeffrey Lindsay, a Sanford C. Bernstein & Co. elemzője úgy véli, a Yahoo-nak nem lesz más választása, mint "szembenézni a tényekkel" és végül elfogadni a Microsoft ajánlatát, amely hosszú távon az egyetlen reális alternatíva lehet a túlélésre. Lindsay szerint ugyanis a Yahoo önerőből képtelen akkora növekedést elérni, amellyel a részvényesek számára akkora hasznot hozna, mint amekkora felérat a Microsoft fizetne a papírjaikért.

A Microsoftnak nem ez az első próbálkozása a Yahoo! megszerzésére. Steve Ballmer és csapata tavaly és tavalyelőtt is tárgyalásokat folytatott a Yahoo! vezetésével tevékenységük egyesítése érdekében, ők azonban többször is nemet mondtak. A Yahoo! vezetősége ugyanis abban bízott, hogy belső átszervezéseik és fejlesztéseiknek köszönhetően fel tudják majd venni a ritmust a félelmetes sebességgel haladó Google-lel, A tavalyi harmadik negyedévben úgy tűnt, az erőfeszítések eredményre vezettek, és a Yahoo! lendületbe jön, a negyedik negyedéves eredmények azonban gyorsan szertefoszlatták az illúziót: a cég forgalma alig nőtt, nyeresége visszaesett, és gyászos kilátásokat tett közzé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.