:

Szerző: Bányai György

2008. március 3. 15:08

Négymagos barebone számítógép a Shuttle-tól

A Shuttle öreg motoros már a kisméretű, félkész számítógépek gyártói között. Legújabb, elsősorban játékosoknak készült, négymagos processzorral szerelt kockája közel 1500 euróért kínálja a nagy számítási teljesítményt.

[HWSW] A Shuttle öreg motoros már a kisméretű, "félkész" számítógépek gyártói között. Legújabb, elsősorban játékosoknak készült, négymagos processzorral szerelt kockája közel 1500 euróért kínálja a nagy számítási teljesítményt.

A Shuttle bejelentette XPC P2 3500G "félkész" számítógépét, mely nevétől eltérően teljes konfigurációban érkezik a boltokba borsos, 1450 eurós áron. Ezért az összegért a gyártó Intel Q6600 Core 2 Quad processzorral, négy gigabájtnyi 800 megahertzes DDR2 memóriával, valamint 512 megabájtnyi saját memóriás ATI HD 3870 megjelenítő-alrendszerrel egészíti ki a gépház-tápegység-alaplap-hűtőventilátor quartettet, amely megegyezik a Shuttle kínálatában megtalálható XPC Barebone SP35P2 Pro vázzal.

Az alumínium gépház alatt a háttértár feladatát 750 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas, 32 megabájt gyorsítótárral szerelt Seagate Spinpoint F meghajtó, valamint egy DVD-író látja el. Az XPC P2 3500G szűkös belterében hőcsöves hűtő tartja a processzort hűvösen, ennek ventilátora azonban az egész beltér légáramlataiért is felelős. A számítógép ujjlenyomat-azonosítóval és multiformátumú kártyaolvasóval elégítheti ki az extrákért rajongó felhasználókat.

Shuttle XPC P2 3500G
Shuttle XPC P2 3500G

A félkész kiszerelésben is megvásárolható SP35P2 Pro váz alaplapján egy gigabites sebességű vezetékes hálózati csatoló és egy 7.1 csatornás hangrendszer is megtalálható. A gépházon két FireWire kapunak és nyolc USB-csatlakozónak találtak helyet a tervezők. Bár a Shuttle termékeit a stabilitás és az üzembiztonság oldaláról nem érheti kritika, furán hathat a hátlapra kivezetett, a BIOS beállításainak törlésére használható gomb, ha nem tudnánk, hogy a túlzott túlhajtás és tuning fontossá teheti ezt a kényelmi extrát bizonyos felhasználói körökben. A Windows Vistával érkező terméket a gyártó a CeBIT-en is kiállítja majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.