Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 26. 12:19

Adatközpont-felügyeleti megoldások terén erősít a Novell

Felvásárolja a felügyeleti megoldásokat fejlesztő kanadai PlateSpin vállalatot a Novell. A 205 millió dolláros tranzakció hónapokon belül lezárulhat, a virtuális és fizikai szerverek menedzselésére szolgáló eszközök gyártója a Novell felügyeleti megoldásokat fejlesztő részlegébe olvad bele.

[HWSW] Felvásárolja a felügyeleti megoldásokat fejlesztő kanadai PlateSpin vállalatot a Novell. A 205 millió dolláros tranzakció hónapokon belül lezárulhat, a virtuális és fizikai szerverek menedzselésére szolgáló eszközök gyártója a Novell felügyeleti megoldásokat fejlesztő részlegébe olvad bele.

A PlateSpin PowerConvert segítségével a feladatok dinamikusan mozgathatók az adatközponton belül a szerverek között, akár egyik gépről a másikra. Az sem jelent problémát, ha a különféle szervereken eltérőek az operációs rendszerek és a virtualizációs köztesrétegek, ugyanis a PowerConvert képes a virtuális gépeket egyik formátumból a másikba konvertálni. A PlateSpin új terméke a januában bemutatott Forge készülék (appliance), ami akár 25 szerver védelmét is el tudja látni azáltal, hogy a kritikus feladatokat virtuális gépként is futtatja, így amennyiben a szolgáltatás hardver- vagy egyéb hiba miatt kiesik, átmenetileg átveszi a helyét, megakadályozva a teljes leállást.

A PlateSpint termékei szállítófüggetlenek, lényegében akármilyen szerverrel együtt tudnak működni, legyen szó Windows, Linux vagy UNIX operációs rendszerről, illetve Xen, VMware vagy Hyper-V virtualizációs köztesrétegről. Ron Hovsepian, a Novell elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán ugyanakkor sietett leszögezni, a vállalat ki fogja használni a Microsofttal kötött stratégiai megállapodásában rejlő lehetőségeket.

A PlateSpin a Novell Systems and Resource Management üzletágának részévé válik, amely jelenleg is fejleszt olyan megoldásokat, amelyek adatközpontok felügyeletére szolgálnak. Ezek közül a virtuális gépek telepítésére és menedzselésére való ZENworks Virtual Machine Manager, illetve a szabály-alapú erőforráselosztást lehetővé tevő ZENworks Orchestrator kiegészítői lehetnek a PlateSpin termékei és technológiái.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról