Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Végre szállítja a HP az iPAQ 210 tenyérgépet

Bányai György, 2008. február 19. 13:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jókora csúszás után érte el a piacot a HP korábban beharangozott tenyérgépe, az iPAQ 210. Mondhatnánk azt is, hogy már épp ideje volt, hiszen a tavaly októberi bejelentést időhúzás, valamint több esetben is felfüggesztett előrendelés követte.

hirdetés
[HWSW] Jókora csúszás után érte el a piacot a HP korábban beharangozott tenyérgépe, az iPAQ 210. Mondhatnánk azt is, hogy már épp ideje volt, hiszen a tavaly októberi bejelentést időhúzás, valamint több esetben is felfüggesztett előrendelés követte.

Az első bejelentések a tenyérgéppel kapcsolatban 2007. októberében láttak napvilágot, ám ezt olyanok követték, amelyeken csak a csúszásokról, illetve a szállítások 2007-ről 2008-ra történő áthelyezéséről esett szó. A HP iPAQ 210 esetében sem a nagyfelbontású kijelzőről, sem az erős processzorról, sem pedig a széleskörű csatlakoztathatóságról nem kell lemondani, minden benne van, amitől komoly piaci szereplőként tekinthetünk újra egy ideig a betegeskedő, egyben egyre szűkülő tenyérgép termékcsoportra.

Az iPAQ 210 belterében 624 megahertzes Marvell PXA310 processzor dolgozik, melynek 128 megabájt RAM és 256 megabájt ROM a partnere. A Windows Mobile 6 Classic operációs rendszer Today képernyője 4 hüvelykes érintésérzékeny kijelzőn jelenik meg, ráadásul nem kevesebb mint 640x480 képponton. A 190 grammos, 75,4x17,5x133,9 milliméteres gépházon egy szabványos 3,5 milliméteres jack-aljzat és egy SDIO-kompatibilis, SD/SDHC kártyákkal szót értő rés is megtalálható, ezért a PDA nem csak a zenehallgatók, hanem a filmnézők kedvence is lehet.

HP iPAQ 210 Enterprise Handheld
HP iPAQ 210 Enterprise Handheld

A csatlakoztathatóság terén sem beszélhetünk minimumról, hiszen az iPAQ 210 Bluetooth v2.0 EDR rádión keresztül helyi készülékekkel, köztük 3G adatkapcsolatra alkalmas mobilokkal, 802.11 b/g vezetéknélküli hálózati csatolóján pedig a helyi hálózatokhoz, illetve ezeken keresztül az internethez is csatlakozhat. A készülékhez mini USB csatlakozófelületén keresztül memóriakulcsok, vagy akár egy egér is kapcsolható, éppúgy, mint a két éve megjelent ASUS 730W esetében.

A géphez mellékelt szoftveres körítés a munka és a szórakozás oldalát is szélesen fedi, benne megtalálható az Outlook, Office, Internet Explorer Windows Media Player, vagy a hangrögzítő mellett az MSN Messenger Windows Mobile változata is. A 2200 mAh kapacitású lítiumion akkumulátorral szerelt iPAQ 210 a mai naptól megvásárolható, 450 dollárt kell érte fizetni.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.