Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Eddigi legnagyobb hálózati kapcsolóját jelentette be a Cisco

Bodnár Ádám, 2008. január 28. 15:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Cisco Systems bemutatta történetének legnagyobb kapcsolóját, a Nexus 7000 sorozatot, amelyet üzleti kritikus adatközpontokba szán. A Nexus nem csak egy teljesen új architektúrán alapuló termék, hanem várhatóan a jövőbeli fejlesztéseknek is ez lesz az alapja a Ciscónál, ráadásul a cég szerint egyedülállóan energiatakarékos is.

hirdetés
[HWSW] A Cisco Systems bemutatta történetének legnagyobb kapcsolóját, a Nexus 7000 sorozatot, amelyet üzleti kritikus adatközpontokba szán. A Nexus nem csak egy teljesen új architektúrán alapuló termék, hanem várhatóan a jövőbeli fejlesztéseknek is ez lesz az alapja a Ciscónál, ráadásul a cég szerint egyedülállóan energiatakarékos is.

A moduláris, hálózati architektúráját tekintve csomagvesztés-mentes felépítésű, 15 TBps belső sávszélességű Nexus 7000 egyetlen eszközben képes kezelni az Ethernet- és Fibre Channel over Ethernet (FCoE) forgalmat. A Nexus 7000 akár 512 darab 10 GBps sebességű Ethernet-portot is támogat, de a Cisco ígérete szerint a jelenleg fejlesztés alatt álló 40 és 100 GBps sebességű Ethernet szabványt is kezelni fogja majd.

A Nexus platform fejlesztése több mint 1 milliárd dollárba került és 1500 szabadalmat jegyeztettek be közben. Noha a Nexus 7000 egy monolitikus eszköz, akár virtualizálható is, így külön erőforrások rendelhetők egy-egy feladathoz (pl. tárolóhálózat, tesztkörnyezet) amelyeknek akár az adminisztrációs személyzete is eltérő lehet -- miközben mindegyik ugyanazt a kapcsolóhálózatot használja. Ez a virtualizálható architektúra a későbbiekben a Cisco összes termékvonalában meg fog jelenni.

Cisco Nexus 7000

Mindezt a vadonatúj NX-OS (Nexus Operating Systems) operációs rendszer segítségével valósítja meg a Cisco, amely az IOS kezelőfelületéhez szokott mérnökök számára már ismerős lesz, azonban képességei jóval túlmutatnak az IOS-en, a Nexus például szolgáltatáskiesés nélkül újraindítható. A felügyeletet és használatot tovább egyszerűsíti, hogy a Nexus folyamatosan monitorozza magát és képes "öngyógyításra" is, egyes menedzsment-funkciókat pedig az ügyfelektől származó visszajelzések alapján automatizált a Cisco.

A Nexus 7000 ára 75 ezer dollártól indul, de a cég szerint a "tipikus" konfigurációk inkább a 200 ezer dollárt közelítik. A szállítások a második negyedévben kezdődnek.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.