Szerző: Bizó Dániel

2008. január 25. 13:33

Megkezdte első kétmagos Celeronjainak szállításait az Intel

Megkezdte első kétmagos Celeronjainak szállítását az Intel, ezzel megindult az egymagos processzorok kiszorítása a piac legalsó szegmenséből is, így jövőre végleg eltűnnek az egymagos Intel-termékek a piacról. Az AMD kínálatának alsó felében egyelőre nem jelentek meg a kétmagos processzorok, ez a lépés azonban a közeljövőben várható.

[HWSW] Megkezdte első kétmagos Celeronjainak szállítását az Intel, ezzel megindult az egymagos processzorok kiszorítása a piac legalsó szegmenséből is, így jövőre végleg eltűnnek az egymagos Intel-termékek a piacról. Az AMD kínálatának alsó felében egyelőre nem jelentek meg a kétmagos processzorok, ez a lépés azonban a közeljövőben várható.

Az Intel nagyjából egy hete kezdte meg a kétmagos Celeron E1200 általános szállításait, melyet 1,6 gighartzes órajel, 800 megahertzes adatbusz, és 512 kilobájt osztott másodszintű gyorsítótár jellemez. A 65 nanométeres, Core mikroarchitektúrájú processzor specifikáció harmatosak ugyan a csúcsváltozatokéhoz viszonyítva, árazása rendkívül kedvező: gyártói nettó listaára ezer darabos tételben mindössze 53 dollár, vagyis kevesebb mint 10 ezer forint.

Meg nem erősített információk alapján az Intel a második negyedévben újabb kétmagos Celeront vezet be a piacra, írja alaplapgyártói forrásokra hivatkozva a tajvani Digitimes. Az E1400 órajele már 2 gigahertz lesz, minden másban megegyezik elődjével. Az iparági források szerint Intel termékterve 2009 második negyedévére váltják fel végleg a kétmagos Celeronok egymagos társaikat. A Celeron által megcélzott alsó piaci szegmens az eladott processzorok nagyjából 13 százalékát képezték a negyedik negyedévben, derül ki az IDC adataiból.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.