Szerző: Ady Krisztián

2008. január 24. 16:46

Minden okosabb mobiltelefonról elérhetők a YouTube videói

Továbbfejlesztette mobilszolgáltatását a YouTube, a videomegosztó oldal minden videója elérhető lett az okosabb telefonokon keresztül is. A megfelelő méretre és formátumba konvertált videók megtekintésére azok a telefonok alkalmasak, melyek képesek a streamelt videók lejátszására -- az összes okostelefon és harmadik generációs mobilon lejátszhatók a klipek.

[HWSW] Továbbfejlesztette mobilszolgáltatását a YouTube, a videomegosztó oldal minden videója elérhető lett az okosabb telefonokon keresztül is. A megfelelő méretre és formátumba konvertált videók megtekintésére azok a telefonok alkalmasak, melyek képesek a streamelt videók lejátszására -- az összes okostelefon és harmadik generációs mobilon lejátszhatók a klipek.

A megújult mobil Youtube-ot az m.youtube.com címen keresztül hívhatjuk be mobiltelefonunk böngészőjébe. A legnagyobb videomegosztó oldalt már korábban is el lehetett érni mobilos formában, azonban közel sem ennyire kifinomult, az adott készülék kijelzőjére szabott felülettel jelent eddig meg, illetve "csak" néhány ezernyi volt elérhető a felöltött, több mint 200 millió videó közül.

Mobil YouTube
Mobil YouTube
A megújult felületen értékelhetjük is a videókat, kommentálhatjuk azokat, vagy megoszthatjuk elérhetőségét barátainkkal. A YouTube becslése szerint világszerte körülbelül 100 millió újabb készüléken vált ezzel a lépéssel elérhetővé a videomegosztó szolgáltatás.

A videók megtekintéséhez harmadik generációs készülék és hálózat szükségeltetik, de ha Wi-Fi-képes mobilunk, azon keresztül teljesen ingyenesen játszhatjuk le a klipeket. Mobilhálózat használatakor érdemes figyelembe venni, hogy a streamelt videók adatmennyisége kimerítheti mobil internethozzáférésünk keretét, és fizetnünk kell minden letöltött bájtnyi adat után. Ha nem vagyunk elég körültekintőek, a havi számla kézhezvételekor kellemetlen meglepetésben lehet részünk.

A YouTube a mobillal készített videók közvetlen feltöltését is lehetővé teszi, ez azonban a néhány Sony Ericsson és Nokia készülékre telepíthető YouTube for Mobile alkalmazáson keresztül működik. A mobil YouTube oldal egyelőre 10 nyelven érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról