Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 22. 15:22

Február 12-én mindenkihez megérkezik az Internet Explorer 7

A február 12-én esedékes frissítések keretén belül a Microsoft a vállalati felhasználók körében is elkezdi teríteni az Internet Explorer 7-et, ezért azok az ügyfelek, akik továbbra is megmaradnának az Internet Explorer 6 mellett, a WSUS-ban (Windows Server Update Services) tilthatják le a telepítést .

[HWSW] A február 12-én esedékes frissítések keretén belül a Microsoft a vállalati felhasználók körében is elkezdi teríteni az Internet Explorer 7-et, ezért azok az ügyfelek, akik továbbra is megmaradnának az Internet Explorer 6 mellett, a WSUS-ban (Windows Server Update Services) tilthatják le a telepítést.

A Microsoft már ősszel bejelentette, hogy mindenki számára elérhetővé teszi az Internet Explorer 7-et. A böngésző korábban csak eredeti Windowsra települt, de októberben ezt a korlátozást feloldották, így már kalóz operációs rendszeren is használható az IE7, a Microsoft szerint ennek legfőbb oka a biztonság: a Microsoft szándéka valószínűleg az, hogy a biztonságosabb böngésző terjesztésével megakadályozza vagy legalábbis lelassítsa azon kártevők terjedését, amelyek a böngészőkön át fertőzik meg a felhasználók gépeit.

Február 12-én az Internet Explorer 7 már Update Rollup csomagként települ a WSUS-on keresztül, így azokon a helyeken, ahol ezek a csomagok automatikusan elfogadásra kerülnek, az új böngésző fel fog települni a gépekre. Azoknál a cégeknél, ahol továbbra is IE6-ot szeretnének használni, az adminisztrátoroknak ki kell kapcsolniuk az Update Rollup csomagok automatikus elfogadását a WSUS-ban, majd február 12-ét követően szinkronizálniuk kell a csomagokat a WSUS szerverükkel, aztán újra engedélyezni kell az Update Rollup csomagok automatikus jóváhagyását.

A Microsoft által decemberben közzétett adatok alapján több mint 300 millióan használják az Internet Explorer legújabb verzióját, amivel a második legnépszerűbb az IE6 mögött. A Net Applications 40 ezer weboldal látogatási adatai szerint az IE6 még mindig a böngészőpiac harmadát birtokolja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról