Szerző: Ady Krisztián

2008. január 18. 08:54

Túlmelegedés miatt visszahívja egyes PowerLine adaptereit a Netgear

Kellemetlen lépésre kényszerült a Netgear: visszahívja azokat a PowerLine, azaz elektromos hálózatból helyi hálózatot varázsoló XE103 adaptereit, melyeket Európába szántak és 220-240 voltos hálózaton használhatók. Az adapterek egyszerűen túlmelegedhetnek. A vállalat annak ellenére döntött a visszahívás mellett, hogy eddig egyetlen visszajelzést sem kapott ebből fakadó sérüléssel kapcsolatban.

[HWSW] Kellemetlen lépésre kényszerült a Netgear: visszahívja azokat a PowerLine, azaz elektromos hálózatból helyi hálózatot varázsoló XE103 adaptereit, melyeket Európába szántak és 220-240 voltos hálózaton használhatók. Az adapterek egyszerűen túlmelegedhetnek. A vállalat annak ellenére döntött a visszahívás mellett, hogy eddig egyetlen visszajelzést sem kapott ebből fakadó sérüléssel kapcsolatban.

Az XE-sorozat egyik tagját, a 4 darab Ethernet-porttal ellátott XE104 változatot mi is teszteltük, az XE103 ennek egyetlen Ethernettel ellátott verziója. Az XE104-re azonban nem vonatkozik a visszahívás, így nem biztos hogy a 220-240 voltos tápegység hibája, inkább valami tervezési probléma lehet a háttérben. Az adaptereket különállóan és csomag részeként is értékesítette a Netgear.

"Ez az önkéntes visszahívás megmutatja elkötelezettségünket a NETGEAR márka kimagasló minőségének és hírnevének fenntartása iránt" -- nyilatkozta Patrick Lo, a Netgear elnök-vezérigazgatója. A visszahívásban érintett termék tulajdonosai a Netgear ingyenesen hívható, 80-as telefonszámán kaphatnak bővebb információt.

XE103 Powerline Ethernet Adapter
XE103 Powerline Ethernet Adapter

Szinte pontosan hét évvel ezelőtt, 2001. januárjában írtunk elsőként oldalainkon a PowerLine adapterekről, a termékek kereskedelmi megjelenése azonban több mint öt évet váratott magára. Akkoriban az áramszolgáltatókat is potenciális internetszolgáltatóként emlegették fel, ami nem is tűnt utópikus túlzásnak, azonban a technológia sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról