Szerző: Ady Krisztián

2008. január 14. 13:31:34

A CloudBooknál okosabb, de jóval drágább mini noteszgép a Maxdatától

Nem csoda, ha a képre pillantva deja vu érzés keríti hatalmába az olvasót: a Maxdatától piacra kerülő apró noteszgép valószínűleg ugyanazokról a gyártósorokról érkezik, mint amelyekről az Everex CloudBookja . A számos paraméterében hasonló, 1 kg tömegű noteszgép azonban jóval drágább, a 800 eurós, azaz majdnem háromszoros ár egy kicsit túlzásnak tűnik közel ugyanazért.

[HWSW] Nem csoda, ha a képre pillantva deja vu érzés keríti hatalmába az olvasót: a Maxdatától piacra kerülő apró noteszgép valószínűleg ugyanazokról a gyártósorokról érkezik, mint amelyekről az Everex CloudBookja. A számos paraméterében hasonló, 1 kg tömegű noteszgép azonban jóval drágább, a 800 eurós, azaz majdnem háromszoros ár egy kicsit túlzásnak tűnik közel ugyanazért.

A jelentős felárért cserébe a Belinea s.book 1-ben nem 30, hanem 80 gigabájtos merevlemez dolgozik, hasonló méretű és felbontású kijelzője pedig érintésérzékeny, így tollal is irányíthatjuk az egérmutatót. Egyéb paramétereiben az s.book 1 szinte teljesen a mindössze 400 dollárért piacra kerülő CloudBook mása.

Extraként kapjuk még a képernyő mellől kivehető vezeték nélküli Skype-telefont, ami egészen "kínai műanyag játéknotebook" érzést kölcsönöz a noteszgépnek. A 230 x 171 x 29,4 mm-es gépet mától lehet megrendelni Németországban, illetve várhatóan hamarosan Európa más országaiba is eljuthat -- ezzel megelőzve a kategóriát alapozó ASUS Eee PC-t, illetve a hamarosan érkező CloudBook-ot.

Maxdata Belinea s.book 1

Az 1,2 GHz-es VIA C7-M ultraalacsony-feszültségű processzort 1 gigabájtnyi memória és VIA UniChrome Pro II integrált grafikus lapka egészíti ki, ennek köszönhetően a CloudBook-kal és az Eee PC-vel ellentétben a Maxdata gépét Windows XP-vel szállítja, így teljes értékű számítógépet kapunk Wi-Fi-kapcsolattal és Bluetooth-szal, DVI-kimenettel, valamint két USB-porttal.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:37

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.