Szerző: Bányai György

2008. január 14. 12:23

Wi-Fi és torrent-kliens a külső merevlemezházban

A WiDrive első ránézésre egy stílusos külső merevlemez, a beltér azonban vezeték-nélküli hálózati csatolót, illetve torrent-klienst és webszervert futtatni képes hardvert rejt, természetesen a noteszgép-merevlemez mellett.

[HWSW] A WiDrive első ránézésre egy stílusos külső merevlemez, a beltér azonban vezeték-nélküli hálózati csatolót, illetve torrent-klienst és webszervert futtatni képes hardvert rejt, természetesen a noteszgép-merevlemez mellett.

A CES-en bemutatott WiDrive külső tárolók üde színfoltként emelkedtek az egyszerű, de ennek ellenére feladatukat megfelelően ellátni képes termékek fölé. A kisebb, 1,8 hüvelykes merevlemezt alkalmazó PX218 és a nagyobb házba zárt, 2,5 hüvelkessel szerelhető DX225 egyaránt tartalmaz 54 megabit/másodperc sebességű vezeték nélküli hálózati csatolót, amelynek segítségével megvalósítható a kábelmentes rendszerbe illesztés.

A külső antennát nélkülöző egységek uPnP, BonJour, RSS, Podcasting, PTP/ip, HTTP/ip, DHCP protokollok ismerete mellett személyes webszerverként, illetve bit-torrent kliensként is képesek működni. a 2,5 hüvelykes verzió 117x78x22 milliméteres és 390 gramm, a kisebbik pedig 113x78x23 milliméteres és 210 gramm tömegű. Utóbbiba nem a széles körben elterjedt 1,8 hüvelykes merevlemez kerülhet beépítésre, hanem a ritkább változat, amelynek magassága és szélessége megegyezik a 2,5 hüvelykes verziókkal, azonban hossza ezeknek csak a fele.

WiDRIVE

Az egységekbe kétórányi működéshez elegendő (folyamatos hozzáférés esetén) üzemidőt szolgáltató Lithium-Polimer akkumulátort is beépítettek a tervezők. A készülékek USB kapuval is el lettek látva, amellyel adatcserét nem, de a telepek töltését el lehet végezni. A termékek ez év júniusában jelenhetnek meg az európai piacokon 95 dolláros áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról