:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 11. 08:35

Vezetőváltás a Microsoft üzleti megoldásokért felelős részlegénél

Az ősszel távozik a Microsofttól Jeff Raikes, aki az üzleti megoldásokért felelős részleg élén sikerre vitte többek között az Office-t is. A Microsoft Business Division vezetőjét Stephen Elopváltja majd, aki eddig a hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks opertív igazgatója volt, korábban pedig az Adobe-nál, illetve a Macromediánál dolgozott.

[HWSW] Az ősszel távozik a Microsofttól Jeff Raikes, aki az üzleti megoldásokért felelős részleg élén sikerre vitte többek között az Office-t is. A Microsoft Business Division vezetőjét Stephen Elopváltja majd, aki eddig a hálózati eszközöket gyártó Juniper Networks opertív igazgatója volt, korábban pedig az Adobe-nál, illetve a Macromediánál dolgozott.

Raikes távozása némileg váratlan, legalábbis a Microsofttal kapcsolatos híreket folyamatosan követő elemzők szerint -- sokan vélték úgy, hogy a szakember az elnök-vezérigazgatói pozíció egyik várományosa lehet. A távozás okáról semmit sem közölt a 49 éves vezető, mindössze annyit mondott, hogy ez most egy nagyszerű alkalom arra, hogy átadja a Business Division irányítását a fiatalabb generációnak -- Elop 44 éves. Őszig Raikes még a Microsoftnál marad és stratégiai tanácsaival segíti a cég munkáját.

Raikes 1981 óta dolgozik a Microsoftnál. A Business Division vezetőjeként az ő irányítása alá tartozott az Office-ért is felelős infomunkás részleg, a vállalatirányítási rendszerek (Dynamics), valamint a szervertermékeket és fejlesztői eszközöket gyártó Servers and Tools üzletág. Raikes távozásával az utóbbi divízió újra önálló lesz, a vezetője, Bob Mugia közvetlenül Steve Ballmer elnök-vezérigazgató alá lesz rendelve.

A kanadai Stephen Elopról a Macromedia elnök-vezérigazgatójaként már olvashattak a HWSW látogatói. Amikor az Adobe 2005-ben felvásárolta a Macromediát, Elopot értékesítési vezetővé "fokozták le". Elop ezután a Juniper Networkshöz igazolt, ahol operatív igazgatóként dolgozott. A Microsofthoz január végén csatlakozó szakember azon három Microsoft-vezető közé fog tartozni, akik elnöki pozícióban dolgoznak, mellette még Kevin Johnson (platformok és szolgáltatások) és Robbie Bach (szórakoztató részleg) tartozik ebbe a szűk körbe.

Piaci elemzők szerint Elop olyan kaliberű vezető, aki később akár az elnök-vezérigazgatói pozíciót is betöltheti majd. A Macromediánál szerzett tapasztalatai pedig bizonyára sokat segítenek majd a Microsoftnak abban, hogy sikeresebbé tegye a Flash ellenfeleként piacra dobott Silverlight multimédiás webes platformot. Elopnak emellett feladata lesz még, hogy az üzleti felhasználóknak szánt webes szolgáltatásokat sikerre vigye.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.