Szerző: Ady Krisztián

2008. január 10. 12:08

Európába is megérkezik a Samsung érintőképernyős multimédiás mobilja

Valódi multimédiás mindenessel lép be az európai mobilpiacra a Samsung, az SGH-F490-es készülék hatalmas, 3,2 hüvelykes, 16:9-es képarányú érintőkijelzővel, 5 megapixeles kamerával és továbbfejlesztett felhasználói felülettel érkezik. A vékony, mindössze 11,8 mm-es telefon harmadik generációs hálózatokat is támogat, 3,6 megabit/s-os HSDPA-letöltésre is képes.

[HWSW] Valódi multimédiás mindenessel lép be az európai mobilpiacra a Samsung, az SGH-F490-es készülék hatalmas, 3,2 hüvelykes, 16:9-es képarányú érintőkijelzővel, 5 megapixeles kamerával és továbbfejlesztett felhasználói felülettel érkezik. A vékony, mindössze 11,8 mm-es telefon harmadik generációs hálózatokat is támogat, 3,6 megabit/s-os HSDPA-letöltésre is képes.

A 7,6 centiméteres, sajnos egyelőre ismeretlen felbontású -- elképzelhető, hogy a P2 MPEG4-lejátszó 480 x 272 pixeleséhez hasonló -- képernyőn nem csak a képek és videók tekinthetők meg kényelmesebben, de a weboldalak is teljesebb mértékben megjelenhetnek rajta. Az F490 mobilt beépített Google keresővel is ellátták.

A telefon "Croix" felhasználói felülete már korábbi készülékekben is látható volt, elnyerte az iF Kommunikációs Design díjat 2007-ben. Az érintőképernyő tovább bővíti a lehetőségeket, a zeneszámok lejátszása közben például egyszerűen és gyorsan, az ujjunk képernyőn való húzogatásával tudjuk szabályozni a hangerőt, illetve az előre-, vagy visszatekerést.

Samsung F490

A 130 megabájtnyi saját memóriát microSD memóriakártyával bővíthetjük tovább, a készülék megbírkózik a Windows Media Video, MPEG4 (H.263, H.264) videókkal 640 x 480 pixeles felbontásig, 30 kép/másodperces sebességig. Zenei állományokat MP3, AAC+, és Windows Media Audio formátumban másolhatunk fel rá. A Samsung F490 néhány európai országban már január végétől elérhető lesz 530 eurós áron, Magyarországra március végén érkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról