Szerző: Bodnár Ádám

2008. január 10. 10:18

Már várják az Imagine Cup 2008 nevezőit

A Microsoft már fogadja a jelentkezéseket az Imagine Cup 2008 versenyre, amelynek témája idén a környezetvédelem lesz. A diákokat mozgósító megmérettetést idén hatodszor írja ki a redmondi cég.

[HWSW] A Microsoft már fogadja a jelentkezéseket az Imagine Cup 2008 versenyre, amelynek témája idén a környezetvédelem lesz. A diákokat mozgósító megmérettetést idén hatodszor írja ki a redmondi cég.

A tavalyi versenyben 100 ország több mint 100 ezer diákja vett részt. A Microsoft reméli, hogy az idén még többen jelentkeznek, és ezúttal arra biztatja a diákokat, hogy a környezetvédelem terén álljanak elő merész ötletekkel, és "képzeljék el azt a világot, ahol a technológia támogatja a fenntartható környezetet." Az online, helyi és regionális fordulók továbbjutói 2008 nyarán, az Imagine Cup párizsi döntőjében mérik össze erejüket, ahol több mint 180 ezer dollárral jutalmazzák majd a kilenc kategóriában versenyző döntősöket.

A Microsoft Magyarország idén is arra biztatja a magyar középiskolásokat és egyetemistákat, hogy minél többen próbáljanak szerencsét. Ennek ösztönzésére meghirdeti az Imagine Cup regisztrációs játékot, melynek keretében a leggyorsabb 100 hallgató, aki február 1-ig regisztrál a versenyre, és valamelyik kategóriában versenyző lesz, majd a hírt továbbadva két további hallgatót toboroz verenyzőnek, Microsoft Wireless Mouse-t kap ajándékba.

Az Imagine Cup 2008 kilenc versenykategóriája a szoftver- és videójáték-fejlesztéstől kezdve az algoritmusokra és programozásra épülő problémamegoldásig terjed, de a művészi hajlamú érdeklődők például a filmkészítést és a fotózást is megtalálják a kategóriák között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról