Szerző: Bányai György

2008. január 4. 12:36

Harctéri pendrive-ok 32 gigabájtnyi kapacitással

A Január 7-től 10-ig megrendezésre kerülő CES nem szűkölködik eseményekben flashmemória-fronton sem: a Corsair kiállítja extrém kapacitású páncélosát a hatalmas adatot elnyelni képes időjárásálló kivitellel együtt.

[HWSW] A Január 7-től 10-ig megrendezésre kerülő CES nem szűkölködik eseményekben flashmemória-fronton sem: a Corsair kiállítja extrém kapacitású páncélosát a hatalmas adatot elnyelni képes időjárásálló kivitellel együtt.

A Corsair memóriagyártó a jövő hétfőn kezdődő CES (International Consumer Electronic Show) rendezvényen állítja ki két keménykötésű USB memóriakulcsát, amelyek immár 32 gigabájtnyi adat elnyelésére alkalmasak, melyek megőrzésére nem csak irodai környezetben képesek. A két új modell a Voyager és a Survivor egyaránt alkalmas az adatcserére USB 1.1 és 2.0 környezetben, első a fröccsenő víznek áll ellen, de a második ennél tovább merészkedik, szinte tönkretehetetlen.

Eszünkbe juthat az a vicc, amikor az ütésálló, karcálló, fagyálló, vízálló karóra tulajdonosa meséli, hogy tönkrement szeretett időmérője, mert a tűzben elégett. Nos ez a Survivorre is igaz, amely azon kívül, hogy autóval is áthajthatunk rajta, vagy akár 200 méteres mélységbe is merülhetünk vele, tűznek illetve a savaknak korlátozottan képes csak ellenállni, azonban egy gyors levesbefőzést, vagy kenyérbesütést nagy eséllyel vészelhet át komolyabb károsodás nélkül.

32 gigabájtos Corsair Voyager és Survivor

A Corsair a Survivor 32 gigabájtnyi flash memóriáját CNC marógéppel megmunkált, a repülőgépek gyártásához is használt alumíniumból készült borításba zárta. Az egység teljesen érzéketlen a vibrációra, és tartozéka egy adattitkosító biztonsági alkalmazás, a True Crypt is, amely digitális oldalról erősíti az adatok védelmét, igaz csak a Windows Vista/XP/2000 változatokkal képes együttműködni. Ez az alkalmazás a gumiborítással ellátott Voyagernek is tartozéka. A 32 gigabájtos Voyager és a Survivor árai között alig van eltérés, 230 és 250 dolláros árért vihetők majd terepre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról