Szerző: Bányai György

2008. január 4. 11:07

Motorola mobiltévé műsorfelvételi képességekkel

A Motorola DVB-H rendszerű digitális tévéadások vételére képes hordozható televíziót jelentett be, amellyel nem csak a megnézhetők a műsorok, hanem rögzíthetők is a készülékbe csúsztatott SD kártyára.

[HWSW] A Motorola DVB-H rendszerű digitális tévéadások vételére képes hordozható televíziót jelentett be, amellyel nem csak a megnézhetők a műsorok, hanem rögzíthetők is a készülékbe csúsztatott SD kártyára.

A típusjelzésből is következtethető, hogy a Motorolának ez az első ilyen készüléke. A DH01 4,3 hüvelykes kijelzőn teszi láthatóvá a műsorokat, amelyek nagyjából négy órán keresztül élvezhetők egy akkutöltéssel. A CES-en (International Consumer Electronic Show) kiállításra kerülő készülék 25 képkocka másodpercenkénti frissítéssel jeleníti meg a tartalmakat, amelyek 16 millió színben kerülnek tálalásra.

A DH01 5 percnyi puffermemóriával is el lett látva arra az esetre, ha a használó megállítja az élő tévéműsort. Az anyagok felvételét SD kártya segítségével intézhetjük, ilyenkor másfél óránként 256 megabájt tárterülettel kell számolni. Alapfunkció az automata állomáskeresés, a fényképek megjelenítése, valamint az MP3 hangállományok lejátszása természetesen a felvett, illetve egyéb hasonló kodekkel kódolt műsorok lejátszásának képessége mellett.

Motorola DH01

Európában múlt év novemberében döntöttek a GSM-spektrum 3G-adathálózati hasznosításáról, az Európai Unió tagállamainak távközlésért felelős miniszterei az európai mobil televíziózás szabványosításáról határoztak. A Miniszterek Tanácsa a Bizottság javaslatát támogatva a DVB-H technológiát fogadta el, ami gyakorlatilag kötelezővé teszi azt az összes tagállam, így Magyarország számára is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról