Szerző: Bányai György

2008. január 04. 11:07:53

Motorola mobiltévé műsorfelvételi képességekkel

A Motorola DVB-H rendszerű digitális tévéadások vételére képes hordozható televíziót jelentett be, amellyel nem csak a megnézhetők a műsorok, hanem rögzíthetők is a készülékbe csúsztatott SD kártyára.

[HWSW] A Motorola DVB-H rendszerű digitális tévéadások vételére képes hordozható televíziót jelentett be, amellyel nem csak a megnézhetők a műsorok, hanem rögzíthetők is a készülékbe csúsztatott SD kártyára.

A típusjelzésből is következtethető, hogy a Motorolának ez az első ilyen készüléke. A DH01 4,3 hüvelykes kijelzőn teszi láthatóvá a műsorokat, amelyek nagyjából négy órán keresztül élvezhetők egy akkutöltéssel. A CES-en (International Consumer Electronic Show) kiállításra kerülő készülék 25 képkocka másodpercenkénti frissítéssel jeleníti meg a tartalmakat, amelyek 16 millió színben kerülnek tálalásra.

A DH01 5 percnyi puffermemóriával is el lett látva arra az esetre, ha a használó megállítja az élő tévéműsort. Az anyagok felvételét SD kártya segítségével intézhetjük, ilyenkor másfél óránként 256 megabájt tárterülettel kell számolni. Alapfunkció az automata állomáskeresés, a fényképek megjelenítése, valamint az MP3 hangállományok lejátszása természetesen a felvett, illetve egyéb hasonló kodekkel kódolt műsorok lejátszásának képessége mellett.

Motorola DH01

Európában múlt év novemberében döntöttek a GSM-spektrum 3G-adathálózati hasznosításáról, az Európai Unió tagállamainak távközlésért felelős miniszterei az európai mobil televíziózás szabványosításáról határoztak. A Miniszterek Tanácsa a Bizottság javaslatát támogatva a DVB-H technológiát fogadta el, ami gyakorlatilag kötelezővé teszi azt az összes tagállam, így Magyarország számára is.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 01:30

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.