:

Szerző: Bányai György

2008. január 3. 12:57

Webre is menti az adatokat a SanDisk új USB-kulcsa

A flash memóriás termékek vezető gyártója a SanDisk új, a CES (International Consumer Electronics Show) rendezvényen debütáló USB tárolója automatikusan menti az adatokat a hozzárendelt online tárhelyre. A Cruzer Titanium Plus négy gigabájt adat tárolására és mentésére képes.

[HWSW] A flash memóriás termékek vezető gyártója a SanDisk új, a CES (International Consumer Electronics Show) rendezvényen debütáló USB tárolója automatikusan menti az adatokat a hozzárendelt online tárhelyre. A Cruzer Titanium Plus négy gigabájt adat tárolására és mentésére képes.

A SanDisk új USB-s tárolója a Cruzer család legújabb tagja, de annak ellenére, hogy friss termékről van szó, az ellenálló fémből készült burkolatát tekintve nem hoz újítást: tradicionális a modellsor megjelenése a kicsúsztatható csatlakoztatóval. A beltér négy gigabájtnyi adat tárolására elegendő kapacitású, amelyre telepítésre került egy adatmentő alkalmazás is, amelynek nem csak abban az esetben vehetjük hasznát, ha az egység tönkremegy, hanem annak elvesztésekor, vagy lopása esetén is.

A SanDisk termékei közül a Cruzer Titanium Plus az első olyan termék, amely adatmentést is kínál a tárolófunkció mellett akkor, ha egy internethozzáféréssel rendelkező számítógép USB portjába kerül. Abban az esetben, ha a számítógép épp nem kapcsolódik a világhálóra, ez a következő csatlakozáskor automatikusan megtörténik. A tárhelyet, -- amelynek mérete természetesen megegyezik a pendrive kapacitásával -- először a felhasználónak névvel és jelszóval regisztrálnia kell, mely folyamat a gyártó állítása szerint rendkívül gyorsan és problémamentesen megy végbe.

SanDisk Cruzer Titanium Plus

A tárhelyet a BeInSync adatmentéssel foglalkozó cég szárnya alatt az Amazon webszolgáltatás kínálja, de a termék megvásárlása után csak hat hónapig ingyenesen, melyet évente 30 dollárért hosszabbíthatunk. A tárhely és a Cruzer Titanium Plus között az adatáramlás minden esetben titkosítva történik, és a tárolt adatok is védettek. A Sandisk új terméke 60 dolláros áron vásárolható meg, amelyhez a fent említett 30 dolláros éves díj társul az első fél évnyi használat után. Természetesen a plusz szolgáltatás nélkül szeretné használni nyugodt szívvel megteheti, emellett válogathat az ingyenes adatmentő alkalmazások, valamint az ingyenes tárhelyek kombinációi közül is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.