:

Szerző: Ady Krisztián

2008. január 3. 15:55

Messzebbre láthat és gyorsabb lehet a Marvell új Wi-Fi-lapkája

Új vezeték nélküli vezérlőt mutatott be a Marvell, mely még nagyobb adatátviteli sebességet és hatókört, lefedettséget ígér a jövő Wi-Fi-s eszközeinek. A Marvell TopDog 11n-450 az iparág első 450 megabit/s-os elméleti maximális sebességet ígérő lapkája, mely 50 százalékkal magasabb sebességet ígér, mint a korábbi, 300 megabit/s-os megoldások. A cég szerint a 802.11g-nél több mint nyolcszor gyorsabb lapka ötször nagyobb hatótávolságra, lefedettségre is képes.

[HWSW] Új vezeték nélküli vezérlőt mutatott be a Marvell, mely még nagyobb adatátviteli sebességet és hatókört, lefedettséget ígér a jövő Wi-Fi-s eszközeinek. A Marvell TopDog 11n-450 az iparág első 450 megabit/s-os elméleti maximális sebességet ígérő lapkája, mely 50 százalékkal magasabb sebességet ígér, mint a korábbi, 300 megabit/s-os megoldások. A cég szerint a 802.11g-nél több mint nyolcszor gyorsabb lapka ötször nagyobb hatótávolságra, lefedettségre is képes.

A Marvell új lapkája teljes mértékben megfelel az előzetes 802.11n specifikációnak, melynek végleges változata ez év végén, jövő év elején kerülhet elfogadásra. A Marvell emellett saját fejlesztésekkel is bővíti a lehetőségeket, a Special Time Block Coding (STBC) például nagyobb adatátvitelt nyújt nagyobb távolságú kapcsolat esetén is.

Marvell
Marvell
A visszamenőleg teljes, 802.11a, b és g szabványokkal is kompatibilis, 802.11n előzetes specifikációnak teljesen megfelelő TopDog 11n-450 három különálló adó- és vevőegységgel rendelkezik, ezek együttes használatával éri el a maximálisan 450 megabit/s-os csúcssebességet. A lapkából egyelőre csak mintadarabok érhetők el, sorozatgyártása a második negyedévben kezdődik meg, ekkortól vásárolhatják meg a készülékgyártók is.

A 450 megabit/s-os csúcssebesség csak egy elméleti maximum, ahogyan a 802.11b és g termékeknél is megszokhattuk, a valós adatátviteli sebesség legjobb esetben is csak ennek körülbelül fele lehet. A 802.11n termékek ezt ráadásul több csatorna egyidejű használatával érik el, így egy olyan helyen, ahol számos más hozzáférési pont is üzemel, könnyen kialakulhat zavarás, interferencia, mely drasztikusan csökkentheti mind az adatátviteli sebességet, mind a lefedettséget.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.