:

Szerző: Ady Krisztián

2008. január 4. 10:41

Több mint 4 millió Xbox 360-at adott el 2007 végén a Microsoft

Miközben mindenki kíváncsian várja, hogy milyen bejelentéssel készül az Xbox 360-nal kapcsolatban a jövő héten kezdődő Las Vegasi Consumer Electronics Show-t megelőző vasárnapi nyitóbeszédében Bill Gates, a Microsoft közzétett néhány számot a konzol tavalyi év végi teljesítményével kapcsolatban. 2007 utolsó három hónapjában 4,3 millió konzol talált gazdára a Microsoft szerint.

[HWSW] Miközben mindenki kíváncsian várja, hogy milyen bejelentéssel készül az Xbox 360-nal kapcsolatban a jövő héten kezdődő Las Vegasi Consumer Electronics Show-t megelőző vasárnapi nyitóbeszédében Bill Gates, a Microsoft közzétett néhány számot a konzol tavalyi év végi teljesítményével kapcsolatban. 2007 utolsó három hónapjában 4,3 millió konzol talált gazdára a Microsoft szerint.

A konzolból így 2007 végéig már 17,7 millió talált gazdára 2005 végi debütálása, azaz valamivel több mint 2 éves pályafutása alatt. Az eladásokat nyilvánvalóan megnyomta a szeptember végén piacra dobott Halo 3, melyből eddig hihetetlen mennyiséget, 8,1 millió példányt értékesítettek. Ez azt jelenti, hogy átlagban minden második konzoltulajdonos rendelkezik egy Halo 3 lemezzel. Hasonlóan sikeres a Mass Effect RPG is, melyből hat hét alatt 1,6 millió példány fogyott el.

A 4,3 millió új konzoltulajdonos azonban nem csak örömöt, némi bosszúságot is okozott, okoz jelenleg is a Microsoftnak, illetve a többi Xbox Live felhasználónak: a redmondiak az ünnepek óta képtelenek úrrá lenni a szolgáltatás stabilitási problémáin. Marc Whitten (gamertag: Notwen), az Xbox Live ügyvezetője nyílt levelében egyértelműen a hatalmas mennyiségű új felhasználót említette meg a bajok forrásaként, s bár konrét számokat nem közölt, megemlítette, hogy az Xbox Live 5 éves története alatt nem csatlakozott ennyi új játékos a rendszerhez, illetve január másodikán megdőlt az egyidejűleg bejelentkezett játékosok számának rekordja.

A Microsoft jelenleg is dolgozik az Xbox Live problémák megoldásán, kárpótlásként pedig egy ingyenes Xbox Live Arcade játékot ajánlott fel minden egyes felhasználónak, annak ingyenes (Silver), vagy fizetős (Gold) státuszától függetlenül, a világ összes országában, ahol elérhető a Live. A játékról, erről az ajánlatról később árulnak majd el részleteket.

Microsoft Xbox 360 Elite
Microsoft Xbox 360 Elite: 120 gigabájtos merevlemez jár mellé

Az Xbox 360 igen sikeres negyedévet tudhat maga mögött. A versenytársak adatai egyelőre nem ismertek, a legutolsó, szeptemberi jelentések szerint akkor az Xbox 360 vezetett a három konzol közül 13,4 millió darabbal, melyet hajszállal lemaradva a Nintendo Wii követett globálisan 13,2 millió eladással. A Sony következő generációs konzoljából, a PS3-ból szeptember végéig körülbelül 5,6 millió darabot értékesítettek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.