:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 21. 13:21

Mindenki BlackBerryt akar

A vártnál jobb harmadik negyedévet zárt a népszerűb BlackBerryk gyártója, a kanadai Research In Motion. A vállalat örömmel nyugtázta, hogy a mobil e-mailezésre alkalmas eszközei a vállalatok mellett már a fogyasztók körében is egyre felkapottabbak.

[HWSW] A vártnál jobb harmadik negyedévet zárt a népszerűb BlackBerryk gyártója, a kanadai Research In Motion. A vállalat örömmel nyugtázta, hogy a mobil e-mailezésre alkalmas eszközei a vállalatok mellett már a fogyasztók körében is egyre felkapottabbak.

A harmadik pénzügyi negyedévben a RIM 1,65 millió új feljhasználót szerzett, ezzel a létszámuk 12 millióra emelkedett. A vállalat tájékoztatása szerint a BlackBerry-felhasználóknak 34 százaléka fogyasztó vagy kisvállalati alkalmazott. "Az eredmények alapján nyilvánvaló, hogy a BlackBerry okostelefonok betörtek a fogyasztói piacra" -- mondta Hames Balsille társ-vezérigazgató. A trendet erősíti, hogy az új BlackBerryk egyre erősebb multimédiás képességekkel rendelkeznek. A vállalat sok reményt fűz a hónapokon belül debütáló érintőképernyős BlackBerryhez, amelyet már legalább egy jelentős európai mobilszolgáltató tesztel.

BlackBerry 8800

A RIM bevétele a december 1-én lezárt negyedévben 1,67 milliárd dollárra emelkedett, ami majdnem kétszerese az egy évvel korábbi szintnek. A cég nyeresége szintén több mint kétszeresére nőtt, 175 millió dollárról 370 millió dollárra. A kiváló hírek nyomán a Research In Motion papírjainak árfolyama 11,8 százalékkal erősödött.

A Gartner szerint az amerikai PDA- és okostelefon-piacon 39 százalékos részesedést szerzett a harmadik negyedévben, szemben a tavalyi harmadik negyedéves 35,6 százalékkal. A világpiacon ugyanezen idő alatt 7 százalékról 10 százalékra nőtt a RIM részesedése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.