Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
IoT + VR + AI in da house! >>>> HWSW mobile!, november 29-30!

A HP ismét frissített Tablet PC sorozatán

Bányai György, 2007. december 21. 12:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A HP ismét frissítette Tablet PC-inek sorát, az újdonság -- a tx1000 után másodikként -- AMD processzorral és NVIDIA grafikus lapkával száll be a versenybe. A 12 hüvelykes érintésérzékeny kijelzővel szerelt, könnyű gép ennek köszönhetően 1200 dollártól vásárolható meg. A Pavilion tx1410US típust a gyártó szórakoztató noteszgépként hirdeti.

[HWSW] A HP ismét frissítette Tablet PC-inek sorát, az újdonság -- a tx1000 után másodikként -- AMD processzorral és NVIDIA grafikus lapkával száll be a versenybe. A 12 hüvelykes érintésérzékeny kijelzővel szerelt, könnyű gép ennek köszönhetően 1200 dollártól vásárolható meg. A Pavilion tx1410US típust a gyártó szórakoztató noteszgépként hirdeti.

A tc sorozat tagjai a kijelzővel közös házba épített hardverrel és felcsatolható billentyűzettel rendelkeztek, a kereken két kilogramos tx1410 ezekkel ellentétben noteszgép-szerű külsővel (ahol a billentyűzet alatt van a a gép lelke), egy zsanérral elforgathatóvá tett érintésérzékeny kijelzővel válik univerzálisabbá. A tx1000-ben is használt AMD Turion 64 X2 kétmagos processzor 2,2 gigahertzen üzemel, mellette 2 gigabájt rendszermemória látja el feladatát. Az 5400-as fordulaton pörgő háttértároló 250 gigabájtnyi adatot képes elnyelni, amelynek a szokásoktól eltérően DVD-író is társa.

A 12,1 hüvelykes szélesvásznú, 1280 x 800 képpontot megjeleníteni képes kijelző tükröződő típus és természetesen érintésérzékeny is, meghajtásáról NVIDIA GeForce Go 6150 videolapka gondoskodik. A hálózati kapcsolatok vezetékes és vezeték nélküli módon is kiépíthetők, ahol az első gigabit sebességgel, a második pedig a/b/g, illetve n szabványok szerint egyaránt kapcsolódhat. A tx1410 nem nélkülözi az ujjlenyomat-azonosítót, valamint a csomagban mellékelt webkamerát a mikrofonnal, de még a Bluetooth rádiót sem.

HP Pavilion TX1410

A bővítések PCI Express kártyahelybe csúsztathatók, de s-video kimenet, 3 darab USB 2.0 kapu, valamint egy Firewire port enélkül is rendelkezésünkre áll. A gép kezdőára 1200 dollár, amelyben az előtelepített Vista Home Premium operációs rendszer is benne foglaltatik.

Idén ismét önálló szekciót kapnak a feltörekvő technológiák a HWSW mobile! konferencián. November 29-30!