Szerző: mz

2000. július 4. 23:30

Brother MFC 9750

A Brother bővíti a többfunkciós készülékek palettáját, ezúttal a másológépek közé sorolja sokat tudó készülékét. A cég az igényeket felmérve arra a következtetésre jutott, hogy egy irodákban feltétlenül szükség van egy profi másológépre és egy gyors nyomtatóra. A 12 lap/perces másológépek általában már helyigényesek, de az új készülék az asztalon sem foglal sok helyet. Mint bármely másológép, üveglapról is másol, ami vékony, szakadozott dokumentumok és vastagabb másolandók – pl. könyvek - esetén hasznos, de más esetekben lassú, kényelmetlen. Ezért alaptartozékként jár hozzá egy 50 lapos lapbehúzó is, hogy a készülék sebességét ne akadályozza a lassú adagolás.
Másolás közben nyomtathatunk is, vagy fordítva. Természetesen a nyomtatóegység ugyanaz, de a 4 Mbyte memória tárolja a beolvasott dokumentumot, és amint végzett az előző művelettel, azonnal nekilát a következőnek - ezt nevezzük kettős hozzáférésnek, avagy egyidejű műveletvégzésnek.
Július végétől már a világhálón lesz az a szoftver, amit bárki ingyen letölthet, így az MFC-9750 TWAIN kompatibilis szkennerré válik. A beolvasás felbontása akár 1200x1200 dpi is lehet (interpolált), de színesben is szkennelhet vele. A síkágyas szkenner tökéletes munkát végez, ugyanakkor az 50 lap befogadására képes automatikus lapbehúzót is használhatja.
A készülék ajánlott netto végfelhasználói ára 224.480 forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról