:

Szerző: Bányai György

2007. december 18. 15:58

Kisvállalatoknak szánja új ultrahordozható noteszgépét a Dell

A Dell a kifejezetten kisvállalatoknak szánt Vostro termékvonalának -- amelynek tagjai között asztali számítógépeket és noteszgépeket egyaránt találunk -- legkisebbjének, a Vostro 1200-nak a forgalmazását kezdte meg Japánban.

[HWSW] A Dell a kifejezetten kisvállalatoknak szánt Vostro termékvonalának -- amelynek tagjai között asztali számítógépeket és noteszgépeket egyaránt találunk -- legkisebbjének, a Vostro 1200-nak a forgalmazását kezdte meg Japánban.

A cég egy vadonatúj termékvonalat hozott létre a huszonötnél kevesebb alkalmazottal rendelkező cégek számára. A kisvállalatok rendszerint fogyasztóknak szánt gépeket vásárolnak, a Vostro márkanevű PC-k és nyomtatók azonban kifejezetten a kis cégek elvárásai szerint készültek. Ennek érdekében a lehető legkevesebb előre telepített fogyasztói szoftvert (pl. játékok, képszerkesztő, stb.) tartalmazzák, ugyanakkor olyan programokat telepítettek rájuk, amelyek kisvállalati környezetben hasznosak lehetnek, például az adatok online lementésére, vagy a hálózatok egyszerű beüzemelésére.

A Vostro 1200 egy 12 hüvelykes kijelzővel szerelt noteszgép, mely Santa Rosa alapokon vonultatja fel kiépítettségtől függően a Celeron, vagy Core 2 Duo processzorváltozatokat. A további jellemzők között szerepel az Intel GMA X3100 videovezérlő, a 4 gigabájtig bővíthető rendszermemória, valamint a 160 gigabájtig skálázható merevlemez kapacitás is.

Dell Vostro 1200

A kisgépbe még optikai meghajtó is került, amely képes olvasni és írni a különböző CD- illetve DVD-változatokat, de olcsóbb összeállítás esetére kombómeghajtó is rendelhető. A 12 hüvelykes kijelző szélesvásznú, és 1280x800 képpont megjelenítésére képes, efölé igény szerint 2 megapixeles webkamerát is kérhetünk a kávába. A kommunikációs képességek a 802.11 a/b/g, valamint a gigabit sebességű vezetékes hálózatokkal és telefonos modemmel írhatók le, ezek kiegészíthetők Bluetooth rádióval is.

A bővítmények Express kártyahelybe csúsztathatók, de a memóriakártyák is kaptak rést, amely az SD/MMC kártyákkal képes megteremteni a kapcsolatot. A gépházon három USB port lelhető fel, melléjük ujjlenyomat azonosító szenzort is kérhetünk. Az 1,9 kilogrammos Vostro 1200 Windows Vista, vagy XP változatokkal egyaránt rendelhető. Annak ellenére, hogy jelenleg csak Japánban került a polcokra 912 dollárnak megfelelő kezdőártól, az Egyesült Államok-beli, illetve európai forgalmazására sem kell sokat várni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.