Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 18. 09:33

Remek negyedévet zárt az Adobe, a befektetők mégis csalódottak

Ötödével nőtt az Adobe nyeresége a most lezárt negyedik negyedévben, azonban a vállalat nem változtatott éves előrejelzésén, ami csalódással töltötte el a piacot annak ellenére, hogy az első negyedéves prognózis jobb a vártnál. A tegnapi kereskedés során az Adobe-papírok 2,8 százalékot vesztettek értékükből, majd a tőzsdezárás utáni időszakban az árfolyam további 0,7 százalékot gyengült.

[HWSW] Ötödével nőtt az Adobe nyeresége a most lezárt negyedik negyedévben, azonban a vállalat nem változtatott éves előrejelzésén, ami csalódással töltötte el a piacot annak ellenére, hogy az első negyedéves prognózis jobb a vártnál. A tegnapi kereskedés során az Adobe-papírok 2,8 százalékot vesztettek értékükből, majd a tőzsdezárás utáni időszakban az árfolyam további 0,7 százalékot gyengült.

A november 30-án véget ért pénzügyi negyedévben az Adobe bevétele 34 százalékkal 911 millió dollárra emelkedett, miközben a nyereség 21 százalékkal 222 millió dollárra ugrott. Az egyszeri tételek nélkül egy részvényegységre jutó nyereség 49 cent volt, ami 1 centtel múlta felül az elemzők várakozásait. A legutóbbi negyedév erős eredményeit elsősorban az áprilisban kiadott Creative Suite 3 sikerének köszönheti -- két évvel a CS2 után sok ügyfél tért át a legújabb verzióra.

A jelenleg is tartó első negyedévre 855-885 millió dolláros bevételt vár az Adobe, ami alacsonyabb ugyan a legutóbbi negyedévnél, azonban magasabb a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 837 milliós előrejelzésénél. A vállalat vezetői szerint a most kezdődött pénzügyi év első három negyedévében a forgalom várhatóan stagnálni fog, de a negyedik negyedévben megugrik -- legalábbis az új Acrobat-változatok megjelenésétől ezt várja a cég. Az Adobe az első negyedévben 34-36 cent nyereségre számít, egyszeri tételek nélkül pedig 44-46 centre, szemben az elemzők 42 centes előrejelzésével.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról