Szerző: Bányai György

2008. január 2. 13:36

Új belépőszintű Sony fényképezőgép

A Sony az óév utolsó napjaira tartogatta a legújabb kompaktjának, a DSC-S730 típusjelzéssel ellátott fényképezőgépének bemutatását, amely januárban már a polcokra kerülhet, ezért a készülékkel még a jelenlegi havazás által kifehérített tájat is esélyünk lehet lefotózni.

[HWSW] A Sony az óév utolsó napjaira tartogatta a legújabb kompaktjának, a DSC-S730 típusjelzéssel ellátott fényképezőgépének bemutatását, amely januárban már a polcokra kerülhet, ezért a készülékkel még a jelenlegi havazás által kifehérített tájat is esélyünk lehet lefotózni.

A 7,2 megapixeles, 1/2,5 hüvelykes Super HAD (a Sony saját fejlesztésű érzékelője) CCD képérzékelővel szerelt gépezet egy szolid kompakt, amely a képeket egy háromszoros optikai közelítésre alkalmas optika (35-105 milliméteres gyújtótávolság) segítségével készíti. A DSC-S730 optikai rázkódásvédelemmel nem lett ellátva, az elmosódásmentes képeket ezért csak az ISO érzékenység akár 1250-es értékig történő emelésével, vagy állvánnyal készíthetjük.

A hátoldalon egy 2,4 hüvelykes, 112 ezer képpontos kijelző informál bennünket, ezen hisztogram grafikon is megjeleníthető, amely a sötét és világos képrészletek arányáról ad tájékoztatást. A kézi beállítások az expozíció-korrekcióban merülnek ki, a zár és blende értékeire nincs ráhatásunk, de fejlett témaautomatika a rendelkezésünkre áll, amelynek programmódjai nagy hatásfokkal fedhetik le egy amatőr fotós igényeit (szürkület, szürkületi portré, lágy felvétel, tájkép, vízpart, hó, nagyfokú érzékenység).

Sony Cyber-Shot S730

A 91,4x61x29,1 millméteres 140 grammos készülék AA ceuzaelemekkel, illetve ezek méretével megyegyező akkumulátorokkal üzemeltethető, 22 megabájtnyi belső memóriáját MemoryStick Duo kártyaváltozatokkal egészíthetjük ki. Az e hónaptól megvásárolható DSC-S730 hozzűávetőlegesen 36-38 ezer fotrintért kerülhet a bevásárlókosarakba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról