:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 14. 15:04

Hálózati szolgáltatások terén erősít egy akvizícióval a BT

A BT (korábbi British Telecom) 202 millió dollárért megvásárolja az ázsiai és csendes-óceáni régió vezető IT-szolgáltatóját, a szingapúri Frontline-t. A Frontline helyi, regionális és nemzetközi ügyfelek számára nyújt IT-tanácsadást, illetve infrastrukturális, rendszerintegrációs és IT-outsourcing szolgáltatásokat.

[HWSW] A BT (korábbi British Telecom) 202 millió dollárért megvásárolja az ázsiai és csendes-óceáni régió vezető IT-szolgáltatóját, a szingapúri Frontline-t. A Frontline helyi, regionális és nemzetközi ügyfelek számára nyújt IT-tanácsadást, illetve infrastrukturális, rendszerintegrációs és IT-outsourcing szolgáltatásokat.

A felvásárlás révén a BT kiegészítheti az ázsiai és csendes-óceáni térségen belül már létező hálózati IT-szolgáltatásait. A Frontline egyedülálló hírnévre tett szert a pénzügyi szolgáltatások, a szállítmányozás, a gyártás, a telekommunikáció, az oktatás, az egészségügy területein, valamint a közszférában tevékenykedő ügyfelek számára nyújtott komplex és hálózati menedzsment megoldásaival.

"A felvásárlással megszületik a hálózati IT-megoldások egyik vezető szállítója, amely még szélesebb körű szolgáltatást tud nyújtani a helyi, regionális és nemzetközi ügyfelek számára" -- mondta François Barrault, a BT Global Services vezérigazgatója elmondta. "A Frontline által a BT jelentős új ügyfelekkel kerülhet kapcsolatba Ázsiában, a Frontline ügyfelei pedig hozzájutnak a BT termékeinek és szolgáltatásainak teljes palettájához.

A Frontline három ügyvezető igazgatója -- Steve Ting Tuan Toon, Lim Chin Hu és Shirley Wong Swee Ping -- az ügylet megkötése után is betölti pozícióját. A részvényesek nagy része – köztük az imént említett vezetők – elkötelezték magukat az ügylet támogatása mellett. A felvásárlás megfelel a szingapúri cégtörvény előírásainak, valamint a vállalatfelvásárlásról és összeolvadásról szóló rendelkezéseknek. A Frontline révén megközelítőleg 5000 szakemberhez jut a BT.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 11:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.