:

Szerző: Ady Krisztián

2007. december 13. 12:31

Kínai felvásárlással erősít az Iomega

[eWeek] A Kínai Kormány is részesedést szerez az Iomegában, mely a kínai ExcelStor Great Wall Technology felvásárlásával erősíti a térségben elfoglalt pozícióját. A felvásárlási ügylet várhatóan 2008 közepén zárulhat le.

[eWeek] A Kínai Kormány is részesedést szerez az Iomegában, mely a kínai ExcelStor Great Wall Technology felvásárlásával erősíti a térségben elfoglalt pozícióját. A felvásárlási ügylet várhatóan 2008 közepén zárulhat le.

Az ExcelStor Great Wall Technology egy kínai, 800 millió dolláros forgalmú merevlemezgyártó, melyet kizárólag részvényekért cserébe vásárol fel az Iomega. A cég 84 millió részvényt bocsát ki, melyek hozzávetőleg az Iomega jelenlegi piaci értékének 60 százalékát teszik ki -- ezekért cserébe megkapja az ExcelStor száz százalékát. Az ExcelStor 60 százaléka a Great Wall Technology kezében van, mely az Iomega 43 százalékát birtokolja majd, a legnagyobb részvényessé válva ezzel.

A Great Wall a China Electronics Co., egy 16 milliárd dolláros konglomerátum divíziója, mely teljes egészében a kínai állam kezében van. A China Electronics Co. 62 százalékot birtokol a Great Wallban, a kínai állam az Iomega részvényeinek 25 százalékos tulajdonosa lesz. Az ügylet lezárásakor tehát a Great Wall az Iomega részvények 43 százalékát, a CEC pedig 25 százalékát birtokolja majd.

HDD

Az ExcelStor az Iomega egyik legfontosabb beszállítója, már 2004 óta szállít merevlemezeket a vállalat REV termékei számára, de a gyártó szalagjairól lekerülő évi 20 millió merevlemezes eszköz jelentős része is az Iomegánál köt ki. A kínai gyártó emellett saját neve alatt is értékesít merevlemezes háttértárolókat, termékeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.