Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Toshiba bemutatta kilencedik generációs Tablet PC-jét

Bányai György, 2007. december 10. 15:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Toshiba bemutatta legújabb, Portégé M700 Tablet PC-jét, mely már a kilencedik generációt nyitja a vállalat tabletjei között. A 12,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixeles kijelzővel ellátott készülék a tenyérgépeknél megszokott érintőkijelzőt kapott, melynek használatához nem kell speciális toll.

hirdetés
[HWSW] A Toshiba bemutatta legújabb, Portégé M700 Tablet PC-jét, mely már a kilencedik generációt nyitja a vállalat tabletjei között. A 12,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixeles kijelzővel ellátott készülék a tenyérgépeknél megszokott érintőkijelzőt kapott, melynek használatához nem kell speciális toll.

Íróeszközt azonban mellékelnek ehhez a Tablethez is, sőt, az egymástól eltérő beviteli módok között a készülék automatikusan vált, mert érzékeli a toll jelenlétét, melynek elsőbbsége van az ujjakkal szemben. Zseniális ötlet: ha tollal írunk a felületre, a kijelzőre támaszkodó kéz nem okoz galibát, nem zavarja össze az egérkurzort.

Az M700 további extrái között szerepel az ujjlenyomat-olvasó, a webkamera , illetve a "kakaóbiztos" billentyűzet, amely elvezeti a készülékre került folyadékot a drága részegységektől. Biztonságot érintő extra a gyorsulásmérőn alapuló merevlemezvédelem, amelynek csak a hagyományos egységeknél van értelme, az SSD változatoknál -- amelyekkel a gép szintén rendelhető lesz -- már kevésbé.

Az új Tablet házában 2,2 gigahertzes Core 2 Duo processzor (T7500) dolgozik, amelynek másodszintű gyorsítótárja 4 megabájt méretű, buszsebessége pedig 800 MHz. A rendszermemória (PC2-5300 DDR2 SDRAM) mérete 2 gigabájtról indul. Háttértárolóként egy 160 gigabájtos SATA-csatolójú merevlemezt építettek be, de meglepő módon DVD-író is található a Tabletben, mely egyáltalán nem általános ebben a kategóriában.

Toshiba Portégé M700

Természetesen egy olyan eszköz, amely átlagon felüli szabadsággal örvendezteti meg tulajdonosát, a hálózati képességek terén sem vallhat szégyent, így a 802.11 a/g/n szabványokat ismerő vezeték nélküli hálózati csatoló, valamint a hagyományos vezetékes (gigabit) csatlakozás, és a Bluetooth 2.0 rádió is helyet kapott. A Toshiba Portégé M700 mától a Tabletekre jellemző árfekvésben rendelhető meg a Toshibától 1700 dollár körüli induló ártól.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!