Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Beolvadt az IBM-be az Internet Security Systems

Bodnár Ádám, 2007. december 07. 12:40
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Lezárta az Internet Security Systems (ISS) integrációját az IBM, mostantól a biztonsági termékeiről, szolgáltatásairól ismert vállalat portfoliója a Nagy Kék szolgáltatási üzletágán keresztül érhető el, IBM IIS márkanév alatt.

hirdetés
[HWSW] Lezárta az Internet Security Systems (ISS) integrációját az IBM, mostantól a biztonsági termékeiről, szolgáltatásairól ismert vállalat portfoliója a Nagy Kék szolgáltatási üzletágán keresztül érhető el, IBM IIS márkanév alatt.

Az 1,3 milliárd dollárért tavaly bekebelezett amerikai ISS olyan szoftvereket és eszközöket készít, amelyek segítenek a vállalatoknak és más nagyobb szervezeteknek, hogy elhárítsák az internet felől érkező fenyegetéseket. Az IBM elképzelései szerint az ISS technológiájával segíteni tudja biztonsági szolgáltatásainak értékesítését, amikor az ügyfelek informatikai infrastruktúrájuk védelmét kiszervezik, jelen esetben az IBM-hez. Az IBM várakozásai szerint az ISS segítségére lesz abban, hogy tovább növelje szolgáltatási bevételét.

Mivel az ISS egy független cégként került az IBM birtokába, ezért a megoldásai együttműködnek más szállítók biztonsági termékeivel is, legyen szó akár 3Com IPS-ről, Check Point tűzfalról, Cisco behatolásvédelmi megoldásról vagy tűzfalról, Juniper tűzfalról, vagy akár a McAfee IPS-ről. Természetesen elindul egyfajta integrációs folyamat az IBM és az ISS között, amelynek eredményeképp például az ISS védelmi berendezéseinek az alapja IBM hardver lesz, valamint az ISS termékek szorosan együttműködnek majd az IBM más szoftvereivel -- elsősorban a Tivoli felügyeleti megoldásokkal.

Magyarországon a nagyvállalatok zöme már ISS-ügyfél, amit az IBM csapata elégedetten nyugtázott. A termékek továbbra is partnereken keresztül lesznek elérhetők, a Noreg mellett ugyanakkor két disztribútor, a Computerlinks és az RRC is forgalmaz ISS-t. Hamarosan várható egy nagyobb partneri megállapodás egy jelentős hazai rendszerintegrátorral is. Az IBM itthon a menedzselt biztonsági szolgáltatásra, valamint a gyártói támogatásra szeretné helyezni a hangsúlyt.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!