Szerző: Bányai György

2007. december 7. 16:11

Teljes-HD felbontású AQUOS LCD-tévék

A Sharp bemutatta második generációs 32 hüvelykes LCD-televízióját, melyet kifejezetten játékosoknak szán. A készülék különlegessége, hogy ekkora méretben teljes HD-felbontásra képes, valamint három színből is választhatunk, hogy harmonizáljon a lakás belterével.

[HWSW] A Sharp bemutatta második generációs 32 hüvelykes LCD-televízióját, melyet kifejezetten játékosoknak szán. A készülék különlegessége, hogy ekkora méretben teljes HD-felbontásra képes, valamint három színből is választhatunk, hogy harmonizáljon a lakás belterével.

A fehér, fekete, vagy akár vörös színben is elérhető LC-32GP3U televízió a megszokottól eltérően dönthető talppal is rendelkezik, felbontása 1920x1080 képpont, a dinamikus kontrasztarányt pedig az 10000:1 érték jellemzi. A betekintési szög 176 fok, a fényerő nagy, 450 cd/négyzetméter, a frissítési idő pedig 8 milliszekundum, ami a leggyorsabb mozgású játékokat is leköveti.

A panel hátoldalának csatlakozói között három HDMI csatlakozót és két komponens bemenetet is találunk. A Vyper Drive névre keresztelt megoldás a játékkonzolok és a megjelenítő közötti késleltetési időt rövidíti alig érzékelhető időtartamra, ami a Sharp szerint főként a kifejezetten alacsony reakcióidőt megkövetelő akciójátékoknál jelent értéket. Hogy pontosan miben tér el a Vyper Drive játékmód a hagyományostól, azt a Sharp nem részletezi, így csak feltételezhető, hogy egyes képjavító áramköröket megkerül, ezzel nyerve ezredmásodperceket.

LC-32GP3U

A videojátékoknál nem csak a képi élmény fontos, hanem a hangok is: bár az LC-32GP3U nem rendelkezik mélyhangok megfelelelő megszólaltatására alkalmas, nagy átmérőjű hagszórókkal, ezek meghajtására alkalmas kimenettel azonban igen. A 32 hüvelykes LC-32GP3U már ebben a hónapban megérkezik a piacra, ára mindhárom színváltozat esetén 1600 dollár lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról