Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Majdnem harmadával nő jövőre az okostelefonok piaca

Bodnár Ádám, 2007. december 06. 12:12
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Jövőre mintegy 195 millió okostelefon talál gazdára, ezzel a teljes mobilpiac 16 százalékát adva -- állítja a Digitimes Research, amely szerint az idén 149 millió ilyen készülék eladása várható, ami az összes mobil 13 százaléka.

[HWSW] Jövőre mintegy 195 millió okostelefon talál gazdára, ezzel a teljes mobilpiac 16 százalékát adva -- állítja a Digitimes Research, amely szerint az idén 149 millió ilyen készülék eladása várható, ami az összes mobil 13 százaléka.

Az okostelefonok sikere mögött leginkább a vállalati ügyfelek állnak, egyre több cég látja el alkalmazottait ilyen készülékekkel, amelyeken elérhetik e-mailjeiket, vagy akár a vállalati hálózaton tárolt adatokat is. Az okostelefonok egyre inkább a céges infrastruktúra részévé válnak, nem véletlen, hogy a Microsoft és a Nokia is olyan menedzsment-megoldásokkal lépett piacra nemrégiben, amelyek segítségével az adminisztrátorok akár távolról is felügyelhetik a céges telefonokat, frissíthetik a rajtuk futó szoftvereket, vagy akár egy gombnyomással törölhetik a rajtuk tárolt adatokat, ha a készülék elveszett vagy ellopták.

Blackberry okostelefon

Az otthoni felhasználók számára a mobil internetböngészés, levelezés mellett például az egyre gyakrabban beépített GPS-alapú navigáció és a hozzá tartozó térképszoftver lehet vonzó egy okostelefonban, nem beszélve a letölthető játékok egész garmadájáról. De néha még ennyi sem kell, az Apple iPhone esetében a név is elég volt ahhoz, hogy a telefont az eladási listák élére repítse az Egyesült Államokban. Az iPhone talán legfontosabb vonzereje a branden kívül, hogy internetes szolgáltatások viszonylag széles köréhez enged hozzáférést, amelyek a nagy kijelzőkének köszönhetően valóban élvezhetők is a telefonon.