Szerző: Bodnár Ádám

2007. december 4. 13:03

Magyarul is megtanult az Outpost Firewall 2008 és a Security Suite 2008

Magyarul is megjelent az Outpost biztonsági termékek következő generációja, az Outpost Firewall 2008 Pro személyi tűzfal, valamint az Outpost Security Suite Pro 2008 védelmi csomag. Az új változatok több területen is fejlődtek, megújult a kezelőfelületük, emellett már a Windows Vistát is támogatják -- természetesen Windows XP-n és Windows 2000-en is futnak.

[HWSW] Magyarul is megjelent az Outpost biztonsági termékek következő generációja, az Outpost Firewall 2008 Pro személyi tűzfal, valamint az Outpost Security Suite Pro 2008 védelmi csomag. Az új változatok több területen is fejlődtek, megújult a kezelőfelületük, emellett már a Windows Vistát is támogatják -- természetesen Windows XP-n és Windows 2000-en is futnak.

Az Outpost Security Suite Pro alapja a hazánkban is széles körben használt Outpost Firewall Pro tűzfal, amely kémprogramok, adatlopás és adatszivárgás elleni védelemmel is gazdagodott. A szoftvert egyesített vírus- és kémprogramkeresővel látták el, amely a magyar VirusBuster fejlesztése. Ezt az Agnitum mérnökei továbbfejlesztették, majd teljes egészében integrálták a Security Suite-ba.

Az Outpost Security Suite új verziója az áttervezett kezelőfelület mellett számos újdonsággal rendelkezik, a fejlesztők szerint nőtt a keresési sebesség, a szoftver már valós időben képes ellenőrizni az e-mailekhez csatolt fájlokat, blokkolja a hozzáférést a potenciálisan veszélyes weblapokhoz, az adatszivárgás elleni védelmet pedig kernelszintű komponensekkel erősítették meg. A szoftver a beérkezett e-maileket elemezve folyamatosan tanul, így az eltelt idő arányában egyre hatékonyabb spamszűrést biztosít. A naplózást is egyszerűsítették, továbbfejlesztették.

A Security Suite figyeli az alkalmazások egymás közti interakcióját, így a lehető legkisebbre csökkenti annak valószínűségét, hogy egy kártevő a rendszerbe bejutva aktivizálódjon. Az egyedülálló sajátrendszer-védelem révén a program érzékeli és leállítja a jogosulatlan műveleteket, ezáltal korai fázisban védi ki a fenyegetéseket. Az Outpost Security Suite ráadásul érzékeli, ha bármely alkalmazás megpróbál az Outpost saját fájljai közé "nyúlni" és megakadályozza hogy a kártevők megbénítsák.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról